Providencia stuartii

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןProvidencia stuartii
מיון מדעי
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Providencia stuartii (בדרך כלל P. stuartii) הוא חיידק גראם שלילי שנמצא בדרך כלל בקרקע, במים ובביוב. P. stuartii הוא המין הנפוץ ביותר מבין חמשת המינים השייכים לסוג Providencia, יחד עם Providencia rettgeri, Providencia alcalifaciens, Providencia rustigianii, P. heimbachae[1].

ניתן להדגיר את Providencia stuartii בטמפרטורה של 37 מעלות צלזיוס באגר מזין או מרק מזין[2].‏ P. stuartii הוא המקור הגנומי לאנזים ההגבלה, PstI. ל-P. stuartii כושר תנועה באמצעות שוטונים (flagella), הוא אינו מייצר נבגים, אינו מתסיס לקטוז, הוא קטלאז חיובי ואוקסידאז שלילי. הוא יכול לגדול גם בתנאים אנאירוביים ועל אגר ציטראט של סימון[3].

תפקיד במחלות

Providencia stuartii הוא המין הנפוץ ביותר בין מיני הפרובידנסיה המסוגל לגרום לזיהומים בבני אדם. Providencia stuartii הוא פתוגן אופורטוניסטי שנצפה בחולים עם כוויות קשות או בחולים עם צנתרי שתן לטווח ארוך[2], מה שמציב סיכון גבוה יותר לזיהומי P. stuartii בפני חולים קשישים[1].

בבעלי חיים זיהומי P. stuartii יכולים לגרום לשלשול ילודים עקב זיהום P. stuartii בפרות חולבות. בבני אדם ניתן לבודד את P. stuartii משתן (הנפוץ ביותר), צואה ודם, כמו גם מתרביות ליחה, עור ופצעים. אלח דם שהוא תוצאה של P. stuartii מגיע בעיקר ממקור דרכי השתן. זוהי הסיבה השכיחה ביותר לתסמונת שקית שתן סגולה[4]. בבדיקה גופנית, זיהום בזרם הדם P. stuartii קשור לחום, טכיקרדיה ויתר לחץ דם[1].

קישורים חיצוניים


הערות שוליים

  1. ^ 1 2 3 בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  2. ^ 1 2 בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  3. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  4. ^ שגיאת לואה ביחידה יחידה:Citation/CS1/Configuration בשורה 1739<includeonly></includeonly>: attempt to index field '?' (a nil value).