רשת החלל העמוק הרוסית

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רשת החלל העמוק הרוסית (לשעבר הסובייטית) הייתה רשת של אנטנות ומתקני תקשורת גדולים התומכים במשימות של חלליות, ותצפיות אסטרונומיה של רדיו ומכ"ם לחקר מערכת השמש והיקום בתקופה הסובייטית. הוא נבנה כדי לתמוך במשימות החלל של ברית המועצות. רשתות דומות מנוהלות על ידי ארצות הברית, סין, אירופה, יפן והודו.

כיום, רשת החלל העמוק מתוחזקת על ידי רוסיה.[1]

היסטוריה

אחת משתי אנטנות המקלט של התחנה הצפונית, בשימוש בתחילת שנות ה-60.
האנטנה בקוטר 32 מטר בשנת 2009, יחד עם הבניינים שהושלמו חלקית מהתקופה הסובייטית

לרשת התקשורת הסובייטית הראשונה בחלל היו 13 תחנות ותוכננה לעקוב אחר לוויינים המקיפים כדור הארץ ולא לבדיקות תווך בין-פלנטרי.[2]

משימות בין-כוכביות דורשות אנטנות גדולות יותר, משדרים חזקים יותר ומקלטים רגישים יותר, וב-1959 החל מאמץ לתמוך בשיגור המתוכנן של סדרת המשימות ונרה ובמסגרת תוכנית מאדים. העיצוב שנבחר כלל שמונה צלחות באורך 16 מטר שהונחו על שני גופים של צוללות דיזל,[3] מרותכות יחד ומונחות על מסגרות גשר הרכבת.[2] שלוש אנטנות כאלה נבנו: שתי התחנות הצפוניות לצורך קליטה והתחנה הדרומית במרחק כמה קילומטרים משם לשידור.

בשנת 1978 הוגדלו אנטנות אלה באנטנות באורך 70 מטר ביבפטוריה ובאוסוריסק. בניית האנטנה השלישית בסופה, אוזבקיסטן הופסקה עם קריסת ברית המועצות. החל מ-16 באוקטובר 2018 הודיע מנהל מצפה הרדיו, גנאדי שאנין, כי רוסיה ואוזבקיסטן הסכימו על "מפת דרכים" לשנתיים להשלמת הבנייה.[1]

מתקנים

אנטנת 70 מטר ביבפטוריה

היו שלוש אנטנות עיקריות ברשת החלל העמוק הרוסית:

משימות

חלק ממשימות תוכנית החלל הסובייטית שהועברו על ידי הרשת הסובייטית כוללות:

הערות שוליים

  1. ^ 1 2 בתהליכי בנייה "תבנית:Cite news"
  2. ^ 1 2 Don P. Mitchel. Soviet Telemetry Systems. Deep-Space Communication Centers.
  3. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite book", page 27
  4. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  5. ^ שגיאת לואה ביחידה יחידה:Citation/CS1/Configuration בשורה 1739<includeonly></includeonly>: attempt to index field '?' (a nil value).