רוסוודוקנאל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוסוודוקנאל
רוסוודוקנאל
נתונים כלליים
סוג פרטית
תקופת הפעילות 1949–הווה (כ־76 שנים)
חברות בנות רוסוודוקנאל טיומן
רוסוודוקנאל אורנבורג
רוסוודוקנאל ברנאול
רוסוודוקנאל אומסק
רוסוודוקנאל קרסנודר
רוסוודוקנאל וורונז'
משרד ראשי מוסקבה, רוסיה
בעלות אלפא גרופ
מוצרים עיקריים מים, ביוב, קולחין וניקוז
מנכ"ל אנטון מיכאלקוב
סמל החברה הישן

רוסוודוקנאלרוסית: Росводоканал; רשמית: ООО «Управляющая компания „Региональные объединенные системы „Водоканал““»; מילולית: החברה הניהולית "מערכות מאוחדות אזוריות "וודוקנאל") היא חברה רוסית, המהווה למפעילה הפרטית הגדולה של מערכות אספקת מים ברוסיה.

מטה החברה ממוקם במוסקבה והיא חברת בת של אלפא גרופ.

היסטוריה

החברה נוסדה לראשונה בשנת 1949. החברה הוקמה ב-30 ביולי, בהחלטת מועצת השרים של ברית המועצות על הקמתה של חברה ממשלתית בשם "אורגוודוקנאל" (Оргводоканал), שהחלה בפעילות בפועל באוקטובר באותה השנה. החבה פיתחה פרויקטים וניהלה את הקמת מערכות אספקת המים, ומפעלי טיהור השפכים ברחבי ברית המועצות.

בשנת 2003 החברה הופרטה וכיום מהווה חלק מתאגיד אלפא גרופ.

בעלים והנהלה

הבעלים העיקריים של החברה הוא הקונסורציום הפיננסי והתעשייתי אלפא גרופ (משנת 2003). מנכ"ל החברה - אנטון מיכלקוב.[1]

מנכ"לים

  • איגור מדבדב (2003–2006)
  • יורי שירמנקין (אפריל-יוני 2006)
  • איגור איוואנוב (2006–2007)
  • אלכסנדר מאלאך (2007–2009)
  • פיטר זולוטריוב (2010–2011)[2]
  • מיכאיל שניידרמן (2011–2013)
  • איגור אודוביצ'נקו (2013—2014)
  • ויקטור בלגובשצ'נסקי (2014—2015)
  • אנטון מיכלקוב (מאז יוני 2015)

פעילות

רוסוודוקנאל מפעילה שבע מערכות מים אזוריות ברוסיה ומשרתת יותר מחמישה מיליון צרכנים בחמש מחוזות פדרליים, בערי מיליון ומרכזי תעשייה גדולים כמו אומסק, וורונז', טיומן, קרסנודר, אורנבורג וברנאול. מפעלי החברה מספקים מדי שנה כ-600 מיליון מ"ק מים לרשת המים והיא מקבלת את אותה כמות שפכים לטיפול. האורך הכולל של רשתות אספקת המים עולה על 23 אלף ק"מ.

ההיקף הכולל של תוכניות ההשקעה שבוצעו עד 2016 הוא כ-20 מיליארד רובל. במסגרת מימון זה, מיושמים פרויקטים גדולים של השקעות בקרסנודר, טיומן, טבר, ברנאול, אומסק, אורנבורג, ו-וורונז'.

החברה היא גם היוזמת והמפעילה של פרויקט ייחודי בקנה מידה גדול לרוסיה, המיושם על חשבון הבנק הבינלאומי לשיקום ופיתוח: שחזור צריכת המים בדרום אורל בעיר אורנבורג בשווי 1.19 מיליארד רובל. מטרת הפרויקט להגדיל את נפח המים שיעלו מ-30 ל-100 אלף מ"ק ליום (50% מדרישת המים של העיר כולה), החברה גם פועלת לנהל מערכות טיפול שפכים מודרניות ובונה מתקנים במי נהר האורל.

בשנת 2010 הוזכרה רוסוודוקנאל בתקשורת העסקית המובילה ברוסיה בנוגע ליוזמה של נשיא הפדרציה הרוסית ליצור קרן השקעה ישירה בתשתיות.[3][4] ב-16 בנובמבר 2011, הבנק האירופי לשיקום ופיתוח (EBRD) וקבוצת החברות רוסוודוקנאל חתמו על הסכם הלוואה למתן 1.5 מיליארד רובל. סגן הנשיא הראשון של הבנק, וארל פרימן, אמר כי זהו ההסכם השני: החברה גייסה את ההלוואה הראשונה בסכום של 1.5 מיליארד רובל כבר בשנת 2008.[5] לפיכך, הסכום הכולל של קרנות האשראי שסיפק הבנק לרוסוודוקנאל הסתכם ב-3 מיליארד רובל. קרנות אלה שימשו למודרניזציה של התשתית לאספקת מים בערים שבהן פועלת רוסוודוקנאל (טיומן, אורנבורג, ברנאול, אומסק, קרסנודר). נכון לסוף 2013, רוסוודוקנאל תפסת יותר מ-5% משוק אספקת המים והתברואה הרוסית וכ-24% משוק המים והתברואה המופעלים על ידי מפעילים פרטיים.

מיכאיל מן, שר הבינוי והשיכון והשירותים הציבוריים של הפדרציה הרוסית, כינה בשנת 2014 את הקמתה של חברת RVK-Voronezh (כחלק מקבוצת החברות רוסוודוקנאל) דוגמה חיה למיזם מצליח בתחום הדיור.[6] חברת RVK-Voronezh משמשת כספקית המים העיקרית של העיר וורונז'.

קהילה

בשנת 2009 הפכה קבוצת החברות רוסוודוקנאל לאחת ממקימות האיחוד הלאומי של תעלות המים, שמהווה ארגון מלכ"ר המקדם יישום מודלים אפקטיביים לניהול מערכות אספקת המים.[7]

רוסוודוקנאל הוא גם ממקימי אגודת המים הרוסית וחבר באיגוד הרוסי לאספקת מים ותברואה (RAVV).[8] בשנת 2011 הצטרפה החברה למגזין החברתי של עסקים רוסיים (RSPP).[9] קבוצת החברות רוסוודוקנאל היא חברה ברשת הרוסית של ה-UN Global Compact.[10] פרויקטים של החברה הוכרו ברוסיה בתור היישום היעיל של מיזם פרטי ביותר בתחום פיתוח בר-קיימא.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוסוודוקנאל בוויקישיתוף   המזהה לא מולא ולא נמצא בוויקינתונים, נא למלא את הפרמטר.

הערות שוליים

  1. ^ Альфа-Групп: Пресс-центр: Новости: Главные новости
  2. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  3. ^ Ведомости
  4. ^ зеркало
  5. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  6. ^ [1](הקישור אינו פעיל)
  7. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  8. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  9. ^ Реестр организаций-участников Социальной хартии (ארכיון)
  10. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"