רודי דורנבוש

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רודי דורנבוש
Rudi Dornbusch
לידה קרפלד, גרמניה הנאצית

רידיגר "רודי" דורנבושגרמנית: Rüdiger "Rudi" Dornbusch; ‏ 8 ביוני 194225 ביולי 2002) היה כלכלן אמריקאי ממוצא גרמני, ושימש כפרופסור במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT) במשך 27 שנים. מחקריו עסקו בעיקר בנושאים של מאקרו-כלכלה, כלכלה בינלאומית, אינפלציה ושערי חליפין.

נולד בעיר קרפלד שבמדינת נורדריין-וסטפאליה. הוא סיים לימודים במדעי המדינה באוניברסיטת ז'נבה בשנת 1966. אחר כך נסע לארצות הברית, שם השלים תואר שני (1969) ודוקטורט בכלכלה מאוניברסיטת שיקגו (1971), ולאחר מכן שימש כמרצה שם.

בשנת 1975 מונה לפרופסור חבר במחלקה לכלכלה באוניברסיטת MIT ובשנת 1984 מונה לפרופסור מן המניין. הוא המשיך ללמד באוניברסיטת זאת עד למותו בשנת 2002.

דורנבוש כתב יחד עמיתו ל-MIT, סטנלי פישר, את הספר Macroeconomics, אשר נחשב לאחד מספרי היסוד בהוראת הכלכלה. אחת התרומות המרכזיות של דורנבוש לחקר הכלכלה היא בכך שהוא טבע את המונח תגובת יתר (overshooting) בהקשר של תגובת שערי חליפין למדיניות מוניטרית מרחיבה, במאמרו המפורסם "דינמיקה של ציפיות ושער חליפין" משנת 1976.[1] במודל תגובת היתר דורנבוש מסביר לראשונה כיצד תגובת יתר של שער החליפין למדיניות המוניטרית המרחיבה עשויה להיות רציונלית, על אף שאינטואיטיבית היא נתפסת כבלתי רציונלית.

קישורים חיצוניים

  • דף לזכרו, באתר MIT
  • רודי דורנבוש, באתר "Find a Grave" (באנגלית)   המזהה לא מולא ולא נמצא בוויקינתונים, נא למלא את הפרמטר.

הערות שוליים