קודגורו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קובץ:Codeguru.gif
לוגו התחרות

קודגורו היא תחרות מחשבים ישראלית לעידוד המצוינות במדעי המחשב התחרות התקיימה לראשונה בשנת 2000 ומתקיימת מאז ברציפות מדי שנה. קהל היעד הוא בני 15 עד 18 (התחרות פתוחה לכל מי שטרם מלאו לו 19 שנה ביום התחרות עצמו).

התחרות נועדה לאתר בני נוער בעלי יכולות גבוהות במיוחד ולסייע להם להתקדם בתחומים אלה.

נותני החסות של התחרות מגיעים מהגופים הבולטים במשק בתחום האקדמיה, התעשייה והצבא ונותנים לתחרות ולמשתתפים ערך מוסף באמצעות שיתופי פעולה עם המשתתפים וליווי שלהם לאחר התחרות.

הפרסים בתחרות הם ציוד מחשוב מתנת חברת יבמ ישראל. כיום הפרסים אינם ממשים אלא המלצות למקומות

נושאי השאלות

התחרות בוחנת ידע בתחומי ההיגיון, והמתמטיקה .

  1. חידות מתמטיות (כגון הרכב על ידי הספרות הנל 52674985 תרגיל השווה ל־100 בארבע פעולות חשבון בלבד(-,+,×,÷))

מבנה התחרות

לתחרות שלושה שלבים:

  1. שליחה מטעם הבית ספר
  2. התחרות עצמה.
  3. הגמר

קודגורו אקסטרים

בשנת 2005 התווספה תחרות קודגורו-אקסטרים, המשלבת ידע בשפת סף (אסמבלי 8086 סטנדרטי). לתחרות זו אין מגבלת גיל. כל קבוצה מוגבלת לעד 3 משתתפים.

מהלך התחרות

התחרות מתנהלת כמו משחק צוללות משודרג, לכל קבוצה יש 2 שורדים (יעני צוללות) הממוקמים במיקום כלשהו על הזירה, הזירה בנויה 65536 בתים בזיכרון המחשב, מיקום השורדים על הזירה הוא רנדומלי ולכל אחד מהם יש קוד שכתבתם להם מראש (יש מינימום של 1024 בתים של מרחק משורד לשורד). כתיבת השורד נכתבת בשפת אסמבלי 86X, ניתן ללמוד עליה באתר התחרות בזומי הדרכה (או על ידי ספר של גבהות שגם ניתן למצוא באתר).

מבנה הקוד

הקוד בנוי מפקודות אמיתיות של אסמבלי 86X שזה שפת מכונה כפי שהוזכר לעיל התחרות היא כמו משחק צוללות, אז אם ברצונך לדוגמה להתקיף על נקודה על הזירה אתה תשתמש בפקודה mov [0x0], 0xcc, הפקודה הזו תתקיף במקום ה־00 של הזירה את הערכים cc. ישנם מגוון דרכים להתקיף וחלקים יעילים יותר וחלקם פחות. התחרות רצה בצורה ככה שכל אחד בתורה מבצע פקודה, כשכל השורדים ביצעו פקודה חוזרים לבן אדם הראשון והוא מבצע עוד פקודה (יש פקודה להעלת הסיכוי מאפס לקבל עוד תור בכל פעם שאתה מריץ תור היא נקראת nrg ניתן ללמוד עליה בהדרכות).

התחרות בפועל

התחרות בפועל מחולקת לכמה שלבים:

הרצה ראשונית

בהרצה הראשונית כל הקבוצות שולחות להם מראש 2 שורדים, והם מריצים את כל השורדים באופן ככה שכל פעם לוקחים 4 קבוצות רנדומליות, מכניסים את שני השורדים של כל אחד מהקבוצות, ונותנים להם תהחרות אחד מול השני, עד שנותר רק קבוצה אחת שנותרה (שים לב זה לא משנה אם שני השורדים שלך שרדו או רק אחד מהם) אותה הקבוצה שנותרה מקבלת נקודה לניקוד שלה ורצים על כל זה שוב. במקרה וכל השורדים עשו מעל 200,000 מהלכים, כל מי ששרד עד אז מתחלק עם שאר השורדים על הנקודה. בתהחשב בעובדה שמרצים מעל 10,000 הרצות חייב להיות שהטוב ביותר מול רוב השחקנים יהיה מקום ראשון וכן הלאה, שלב זה מהווה ניקוד יחסית קטן לשורדים העולים לגמר, לרוב זה בין 20-40 אחוזים. פרסום התוצאות מתפרסם חלקית, זאת אומרת שכדאי לשמור על ההפתעה, כל הקבוצות הנמצאות בטופ 8 מקבלות על אותה הרצה 25 נקודות, וכן הלאה נתון לשינוי. במקום לפרסם את הקבוצה שלך ותוצאותה תקבל רק את בית הספר שלך (ככה שאם באתם אם עוד קבוצה מבית הספר לא תדעו מי באמת עלה ואם באתם לבד הם לא יפרסמו אתכם בכלל). התוצאות עצמם יתפרסו אחרי התחרות הפרונטלית עם הקבוצה העולות לגמר. בסוף ההרצה הראשונית יפרסמו את הקודים של כל התחרים.

התחרות הפרונטלית

התחרות הפרונטלית מתנהלת כמו ההרצה הראשונית רק שכולם מגעים למקום מסוים ועובד במקום עצמו על השורד, (ניתן לשנות 1 משני השורדים שהגשתם מראש). לרוב התחרות אוהבת להוסיף טויסטים לתחרות עצמה שלא תוכל להתכונן אליהם מראש, ההרצאה של תחרות זו תהיה פרונטלית וכולם יראו אותה בלייב, זה עדיין לא יהיה התוצאות הסופית של העולים לגמר, כי יש את ההרצה הראשונית, בדרך כלל בשלב הזה יש הרצה כלשהי הקשורה לתחרות, בסוף ההרצה הם יסכמו לשכלל את התוצאות ושמונה הקבוצות עם הניקוד הגובהה ביותר עולות לגמר. בסוף התחרות יפרסמו את הקודים של כל התחרים.

הגמר

הגמר של התחרות הוא יחסית מצומצם, הוא מתנהל בצורה פרונטלית אצל חברה מארחת, לרוב בגמר יהיה ניתן לשנות את שני השורדים שלך, אבל לכוראה יהיה טוסטים שלא תוכל להתכונן להם מבעוד מועד, ההרצה של הגמר מתנהלת כך שמרצים את כל הטופ שמונה, אחרי שהם עבדו ושינו את הקודים שלהם לפי הטוויסטים, וטופ ארבע של אותה הרצה יעלו לשלב ההרצה הסופית, אחרי ההרצה הראשונה של טופ שמונה, שמוכרזים מי עלה להרצה של טופ ארבע לרוב יהיה הרצאה, כשיגמר הרצה יריצו את הטופ ארבע ויהיה תוצאות של כל מקום ראשון וכו'. בסוף הגמר יפרסמו את הקודים של כל התחרים.

זומבים

זומבים הם קוד קבוע שתמיד יהיה על הזירה רק במיקום רנדומלי, קוד הזומבי מתפרסם לפני ההרצה ככה שתוכל לקרוא אותו, לרוב תראה שהוא מצפין את מיקומו ושולח אותו לזירה או משהו בסגנון. אחרי שאתה מגלה את המיקום של הזומבי אתה יכול לנצל אותו ולשלוח לו פקודה לקפוץ לקטע קוד מסוים או להרוג אותו. היתרון בזומבים הוא שאתה יכול לתקוף וקבל עזרה במקום לתקוף עם 2 שרודים אתה תתקוף עם 3, (שים לב אם כל השורדים שלך מתו אבל הזובמי האחרון שורד באותו סבב אף אחד לא יקבל נקודה). כמעט תמיד הזומבים בתחרות הפרונטלית ובגמר ישתנו,

פרסים

נכון לכיום לתחרות אין פרסים פורמליים, אבל לתחרות יש ערך יעיל והרבה עזרה לעתיד אם אתם מכוונים לעולם הסייבר. התחרות תתן מדליות לטופ ארבע ותעודה לטופ שמונה (כל העולים לגמר אלה אם באותה שנה עלו תשע וכו')

תחרות זו מבוססת בחלקה על המשחק Core War (אנ') שפותח בשנת 1984. כיום עדיין קיימות קבוצות המגלות עניין רב במשחק (מלך הגבעה), ואף נערכים טורנירים ברחבי העולם.

קודגורו אקסטרים צעירים

במהלך שנות התחרות קודגורו אקסטרים, התווסף לתחרות תחרות לצעירים.

המשתתפים בתחרות בדומה לתחרות הקודמת כותבים 2 "שורדים", אך בכל זאת יש כמה הבדלים, לדוגמה בזמן שאצל הבוגרים יש מגבלה של 512 בתים, אצל הצעירים המגבלה נתונה לשינוי לפי דעתם של האחרים לאותה השנה. הסיבה לכך נובעת מכדי שלא יעתיקו את הקודים של הבוגרים.

בזמן שלתחרות של הבוגרים כל המוענין יכול להתחרות, אצל הצערים יש הגבלה מכיתה ז-ט. התחרות נועדה לכוון אותך, להעיד עלייך, ככה שאם הגעת למקום או אפילו נצחת, זה מאוד יעזור לך בעתיד ובכלל היא מקנה לך כישורים ככה שתוכל להתחרות בתחרות של הבוגרים בעוד שאתה מכיר את הפלטפורמה.

פרסים:

נכון ל־2025 אין פרסים פורמליים בתחרות, אבל התחרות תעניק תעודה לטופ 8, ומדליות ותעודות לבית הספר לטופ 4. את המדליות האלה מומלץ שתביא כשתנסה להתקבל לצבא, בייחוד אם ברצונך להיכנס ליחידות גבהות בסייבר. הרי כל מטרת התחרות היא לחפש ילדים מוכשרים ל־8200, ולהכשיירם.

תומכים

התחרות נתמכת על ידי הארגונים יבמ ישראל; עמותת בוגרי 8200; אגף התקשוב בצה"ל; יחידת אופק של חיל האוויר; בית ספר אפי ארזי למדעי המחשב במרכז הבינתחומי הרצליה; האוניברסיטה הפתוחה.[1]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מתוך אתר קודגורו https://codeguru.co.il/classic/sponsors.html