צו נשיאותי (ספר)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צו נשיאותי
Executive Orders
עטיפת הספר
עטיפת הספר
עטיפת הספר
מידע כללי
סוגה מתח וריגול
הוצאה
הוצאה Jack Ryan Limited Partnership
תאריך הוצאה 1998
מספר עמודים 846
הוצאה בעברית
הוצאה הוצאת מעריב-הד ארצי
תאריך 1998
תרגום יוסף אשכול

צו נשיאותיאנגלית: Executive Orders) הוא ספר מאת טום קלנסי, השביעי בסדרת הספרים אודות ג'ק ראיין, מנתח מודיעין של ה-CIA. הספר ממשיך ומתאר את קורותיו של ראיין בעקבות מתקפת הטרור כנגד ארצות הברית בסופו של הספר הקודם בסדרה, חוב של כבוד, אשר במהלכה נהרג נשיא ארצות הברית, מה שהוביל למינויו של ראיין למשרה הרמה, בה מעולם לא חשק.

עלילה

עלילת הספר נפתחת רגעים ספורים לאחר מתקפת הטרור על הקפיטול בוושינגטון בסופו של הספר הקודם בסדרה, ומינויו של ראיין כנשיא ארצות הברית. מיד לאחר מינויו לתפקיד נאלץ ראיין לפעול במהירות ובנחישות כדי לשקם את נזקיה הכבדים של מתקפת הטרור על אדמת ארצות הברית' ולשקם את יחסי ארצות הברית–יפן שהתערערו בעקבות הסכסוך, וזאת תוך כדי נסיונותיו להתרגל לתפקידו החדש, ולחובות שבאים איתו. גם ספר זה מתאר, נוסף לראיין עצמו, את קורותיהם של מספר דמויות נוספות, ביניהם מר קלארק, סוכן ה-CIA ושותפו דומינגו שאבז, דן מוראיי, איש ה-FBI, וכן ידידו הוותיק של ראיין, רובי ג'קסון.

במהלך הספר נאלץ ראיין להתמודד למול מתקפות חיצוניות ופנימיות מצד אויביו, בארצות הברית ומחוצה לה. האויב הראשי בספר היא איראן, אשר בעקבות התנקשות מתוכננת בחייו של רודן עיראק[1], השתלטה על עיראק והקימה מדינה מאוחדת תחת השם "הרפובליקה האסלאמית המאוחדת" (רא"מ)[2].

במסגרת המאבק בין המדינות נאלץ ראיין להדוף מתקפה צבאית מצד הרא"מ כנגד הממלכה הסעודית, בעלת בריתה של ארצות הברית, וכן להתמודד למול מתקפה ביולוגית בהיקף חסר תקדים על אדמתה של ארצות הברית באמצעות נגיף האבולה. בד בבד נאלץ ראיין להתמודד כנגד ניסיונותיה של איראן, ושל גורמים אחרים, בארצות הברית ומחוצה לה, לערער על סמכותו של ראיין כנשיא ארצות הברית, ואף להתנקש בחייו ובחיי בני משפחתו. על ראיין לגייס את כל כוח רצונו, ואת עזרתם של ידידיו ברחבי העולם, כדי לעמוד בהצלחה למול האיומים, מבית ומחוץ.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ שמו לא צוין בספר, אך כינויו "השפם" עשוי לרמז על סדאם חוסיין, רודן עיראק בעת יציאת הספר לאור
  2. ^ אלגוריה נוספת לאיחודן של מצרים וסוריה בין השנים 1958–1961 תחת השם "הרפובליקה הערבית המאוחדת"