סוודר חג המולד

סוודר חג המולד הוא סוודר עם עיצוב בסגנון חג המולד או החורף, הנלבש לעיתים קרובות במהלך חד המולד. לעיתים קרובות הסוודרים הללו הם סרוגים. סוודרים אחרים כוללים צווארון גולף. ניתן לומר באופן כללי שקישוטים כמו איילים או נצנצים הופכים את הסוודר ל"מכוער" ולמושא ללעג לעיתים קרובות[1].
בדרך כלל הם נתפסים כמתנת חג מולד שנסרגה על ידי קרוב משפחה מבוגר[2].
היסטוריה
בממלכה המאוחדת, סוודרי חג המולד הפכו פופולריות כבר במהלך שנות ה-80 לאחר שמגוון מגישי טלוויזיה כמו גיילס ברנדרת' (אנ') וטימי מאלט (אנ') החלו ללבוש אותם במהלך עונת החגים. בפרט, ניתן לייחס את הפופולריות שלהם להשפעתם של זמרים כמו אנדי וויליאמס שהופיע בסוודרים אלו בספיישלים שלהם לחג המולד בטלוויזיה אך לקראת תחילת שנות ה-90 הפופולריות שלהם דעכה[3][4].
במהלך סוף שנות ה-90 וה-2000 הם נתפסו כמתנה היתולית ונחשבו למתנה מביישת בדומה לסרט יומנה של ברידג'ט ג'ונס מ-2001 וזאת בעקבות העובדה שהסוודר נתפס כמיושן ומכוער[3]. בעקבות עליית טרנד הקאמפ, עלתה הפופולריות של סוודרי חג המולד במהלך העשור השני של המאה ה-21[3], כאשר ב-2011 ענקית הקמעונאית המקוונת אמזון דיווחה על עלייה כ-600% במכירות של סוודרי חג המולד. חברות אופנה נחשבות ויוקרתיות אף הן הוציאו קואליציה לחג המולד הכוללת "סוודר חג מולד", כשהמרכזית שבהן היא ברברי[4]. גם להקת המטאל האמריקאית, סלייר הוציאה סוודר חג מולד בחנות המרצ'נדייזינג של הלהקה[5]. ב-2015 סוודרי חג המולד הופיעו בקולקציה של כריסטיאן דיור וגם בתצוגה האמנותית החורפית של שאנל.
מאז 2018 חברת מיקרוסופט מחלקת לעובדיה סוודרים "מכוערים", ומחלקת להם אותה מדי שונה בסביבות חג המולד[6]. הדבר נחשב למקור לממים רבים[7].
קישורים חיצוניים

הערות שוליים
- ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
- ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite news"
- ^ 1 2 3 בתהליכי בנייה "תבנית:Cite news"
- ^ 1 2
Ed Cumming, How Christmas jumpers came in from the cold, The Telegraph, 13 December 2012
- ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite news"
- ^ איתי יעקב, מכוער יותר, מופרך יותר, טוב יותר: גלגולו של סוודר הכריסמס, באתר ynet, 21 בדצמבר 2023
- ^ "הסוודר המכוער" של מיקרוסופט כבש גם השנה את הרשת - ולמטרה טובה, באתר מאקו, 19 בדצמבר 2023