מסגד סיכסיכ

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מסגד סיכסיכ
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
מידע כללי
מיקום תל אביב-יפו
שגיאה בביטוי: אופרנד < בלתי צפוי
מסגד סיכסיכ בשנת 2008.

מִסְגַּד סִיכסִיכ (נכתב גם: סיקסיק, בערבית: مسجد السكسك, תעתיק: מסג'ד א-סכסכ) הוא מסגד וסביל ברחוב בית אשל ביפו. הרחוב נקרא לפני כן רחוב סיקסיק על שם משפחה ערבית אמידה שבבעלותה היו מבנים רבים ברחוב ובסביבתו.

היסטוריה

מסגד סיכסיכ הוקם בשנות ה-80 של המאה ה-19 על ידי משפחת סיכסיכ הבולטת ביפו עבור סוחרים שהגיעו ליפו. ההיסטוריון הערבי מחמוד יזבק אומר שחאג' עבד אל-קאדר א-סכסכ הוא המייסד העיקרי של המסגד. מסגד סיכסיכ נבנה על שטח אדמת הפרדס של משפחת סיכסיכ באזור הדרך ההיסטורית יפו–ירושלים. זהו המסגד השני שנבנה מחוץ לחומות יפו.

המסגד הפסיק לפעול כמקום תפילה בשנת 1919.[1] בתקופת מלחמת העצמאות, המסגד ננטש ולאחר מכן פעלו בו מפעל ומועדון חברתי לעולים יוצאי בולגריה וכן מחסן של חברת כתר פלסטיק.

בקיץ 2011 התנועה האסלאמית בישראל לקחה בעלות על המסגד והחזירה אותו לפעילות מלאה. תושבי האזור פנו על כך בתלונה לעיריה, אך בבדיקה התברר כי המקום הוא רכוש הווקף, ולבסוף חודשה פעילות המסגד.

הסביל

בדופן המסגד נבנו סַבִּיל ושוקת הבנויים כמו הסביל של מסגד מחמודיה. אזור הסביל מעוטר בקשת מחודדת. בחלקו התחתון של הסביל יש שלוש קשתות שמתחתן יש ברז, שממנו זורמים המים. בקיר האמצעי יש את הטורה של הסולטן עבדול חמיד השני.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מסגד סיכסיכ בוויקישיתוף   המזהה לא מולא ולא נמצא בוויקינתונים, נא למלא את הפרמטר.

הערות שוליים