מו (סדרת טלוויזיה)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מו
Mo
קובץ:Mo (TV series).jpg
סוגה דרמה קומית
יוצרים מוחמד עמר
ארץ מקור ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
שפות אנגלית וערבית
מספר עונות 1
מספר פרקים 8
הפקה
אורך פרק 23–31 דקות
שידור
רשת שידור נטפליקס
פורמט (תמונה) 4K‏ (Ultra HDTV)
HDR
תקופת שידור מקורית 24 באוגוסט 2022 – הווה

מואנגלית: Mo) היא סדרת דרמה קומית אמריקאית המשודרת בנטפליקס[1][2][3].

העונה הראשונה הועלתה ב-24 באוגוסט 2022 בנטפליקס, ובינואר 2023, נטפליקס חידשה את הסדרה לעונה שנייה ואחרונה, שעלתה לראשונה ב-30 בינואר 2025[4][5].

לסדרה שמונה פרקים והיא זכתה לשבחים על היותה אחת מתוכניות הטלוויזיה האמריקאיות הראשונות שהציגו איש ממוצא פלסטיני-אמריקאי כגיבור[6][7].

הסדרה מבוססת באופן רופף על חייו של עאמר עצמו כצאצא פליט פלסטיני המתגורר ביוסטון, טקסס. הסדרה הופקה ונכתבה על ידי מוחמד עמר וראמי יוסף ומככבים בה גם פארה בסיסו, עומר אלבה, תרזה רואיז וטובה נוויגווה.

עלילה

עונה ראשונה

עלילת הסדרה מתמקדת בפלסטיני בשם מו (מוחמד) המתגורר ביוסטון ומבקש כעת מקלט ואזרחות בארצות הברית. העלילה מתמקדת בחייו,יחסים משפחתיים ומערכות יחסים רומנטיות. בקשיי המעבר ובשאלות הזהות והשייכות שלו.

עונה שנייה

העלילה עוקבת אחר ניסיונותיו של מו למצוא את מקומו לאחר שנקלע בטעות למקסיקו בזמן שהיה בתהליך בקשת מקלט בארה"ב. לאחר פרידתו מבת זוגו מריה, הוא נודד בין בתים ומנסה לשרוד בלי להיעלם מהמפה. המסע שלו חזרה לארה"ב רצוף קשיים, ובפרק השלישי, לאחר שהייה במתקן כליאה במקסיקו, הוא חוזר בנקודת שפל. בינתיים, מריה מתחילה לצאת עם שף ישראלי בשם גיא, מה שמסמן את נקודת הפתיחה האמיתית של העונה ומעמיד את מו עם הקונפליקטים האישיים והערכיים שלו.

פרק הסיום מתרחש בישראל, ובפרט בשטחים הפלסטיניים, שם מו נחשף ישירות ליחס של צה"ל והישראלים כלפי הפלסטינים חסרי הישע. בסופו של הפרק, הוא עולה על טיסה חזרה לארה"ב ב-6 באוקטובר 2023, רגע לפני מתקפת הטרור של חמאס.

תגובה ביקורתית

החל מינואר 2025 הסדרה מחזיקה בדירוג של 100% על Rotten Tomatoes[8].

הסדרה זכתה לשבחי המבקרים על היותה אחת מתוכניות הטלוויזיה האמריקאיות הראשונות שהציגו פליט פלסטיני-אמריקאי כגיבור, כמו גם הדגשת המגוון האתני ההולך וגדל של יוסטון[9][10][11][12][13].

עונה 1

בביקורתה על העונה הראשונה, סמדר שילוני מוויינט סוברת כי למרות שהסדרה כוללת התייחסויות שעשויות לעורר אי-נוחות בקרב צופים ישראלים, כמו התייחסות לישראל כ"בעיית מיתוג", היא אינה סדרה פוליטית, אלא קומדיה אנושית, רגישה ובלתי צפויה[14]. שילוני מדגישה את האותנטיות והטבעיות של הסדרה. היא מסכמת בכך שהסדרה מציעה אמירה יפה על האופן שבו רתיעה מזרים קיימת בכל מקום[14].

אילן קפרוב מוואלה מתאר את הסדרה כחשובה ומאתגרת, במיוחד לנוכח התייחסויות פוליטיות שיכולות לעורר תגובות חזקות מצד צופים ישראלים. הוא מדגיש את החשיבות של הסדרה בהבנת נקודת המבט הפלסטינית, אך גם מציין שהיא מעוררת צורך בהבנה הדדית והכרה בכאב של כל צד[15].

עונה 2

עמית סלונים מוואלה מתאר את השפעת האירועים שביצע חמאס בטבח שבעה באוקטובר על תפיסת הסדרה. לאחר ה-7 באוקטובר, הוא מרגיש שזוהי סדרה שהפכה להיות בעייתית כי היא נראתה כמצדיקה את הטבח במובנים מסוימים. הוא מציין שהסדרה מעוררת שאלות מורכבות על "הכיבוש", אך יש לה תפקיד חשוב בהבנת הסבל הדדי ושקיים צד שני בסכסוך. עם זאת, הוא מביע חוסר נוחות עם האופן שבו הסדרה מציגה את הכאב הפלסטיני תוך התעלמות מוחלטת מהכאב הישראלי[16].

אילן קפרוב, שכתב את הביקורת על העונה הראשונה, סרב לצפות בעונה השנייה וענה בתגובה לקונית: "שיילך לעזאזל. זאת הביקורת המקיפה שלי. מוותר על כסף כדי לא לצפות בו"[16].

ליאור רודיק מטיים אאוט מציג ביקורת מורכבת על העונה השנייה של "מו", כשהוא מזהה את חשיבותה בייצוג פלסטיני-אמריקאי אך מבקר את האופן החד-צדדי שבו היא מתייחסת לסכסוך הישראלי-פלסטיני[17]. למרות עמדותיו הביקורתיות כלפי "הכיבוש", הוא טוען שהסדרה יוצרת הקשר שעלול להתפרש כהצדקה עקיפה למתקפת חמאס ב-7 באוקטובר, תוך התעלמות מוחלטת מהכאב הישראלי. לדבריו, פתרון הסכסוך דורש הכרה הדדית, אך הסדרה מתמקדת רק בנראטיב הפלסטיני ומתעלמת מהכאב הישראלי[17]

עונה שלישית

נטפליקס הודיעה שהעונה השנייה היא האחרונה בסדרה[18]. עם זאת, עמאר הביע תקווה לעונה שלישית וציין שיש לו מה להוסיף ולהראות.[18]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Watch Mo | Netflix Official Site, www.netflix.com (ב־English)
  2. ^ שגיאת לואה ביחידה יחידה:Citation/CS1/Configuration בשורה 1739<includeonly></includeonly>: attempt to index field '?' (a nil value).
  3. ^ מיכל ישראלי, ‏"מו": המשפחה הפלסטינית שהפכה לקומדיה מתוקה בנטפליקס, באתר ‏מאקו‏, 29 באוגוסט 2022
  4. ^ Nellie Andreeva, ‘Mo’ Renewed For Second & Final Season By Netflix, Deadline, ‏2023-01-12 (ב־)
  5. ^ Rebecca Luther, TV Shows Ending in 2025: Squid Game, Stranger Things, The Handmaid’s Tale, YOU, 9-1-1: Lone Star and 15+ Others, TVLine, ‏2025-01-02 (ב־)
  6. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite news"
  7. ^ Hollywood puts 'no face' on the Palestinian experience. Mo Amer plans to change that, Los Angeles Times, ‏2022-08-27 (ב־)
  8. ^ Mo | Rotten Tomatoes, www.rottentomatoes.com (ב־English)
  9. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite news"
  10. ^ Hollywood puts 'no face' on the Palestinian experience. Mo Amer plans to change that, Los Angeles Times, ‏2022-08-27 (ב־)
  11. ^ Laura Zornosa, How Mo Amer Balances The Funny and Tragic, TIME, ‏2022-08-27 (ב־English)
  12. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite news"
  13. ^ Netflix's Mo Keeps the Faith For Insightful Muslim-American Stories | TV/Streaming | Roger Ebert, www.rogerebert.com, ‏2022-08-23 (ב־)
  14. ^ 1 2 סמדר שילוני, "מו" מוכיחה שקומדיה איכותית מסוגלת להפוך פחם ליהלומים, באתר ynet, 30 באוגוסט 2022
  15. ^ אילן קפרוב‏, "מו": ישראלים אולי יתעצבנו מהסדרה של נטפליקס, אבל היא לגמרי שווה את זה, באתר וואלה, 4 בספטמבר 2022
  16. ^ 1 2 עמית סלונים‏, הסדרה של נטפליקס נלחמה על החומוס - והפכה את הישראלים למפלצות, באתר וואלה, 5 בפברואר 2025
  17. ^ 1 2 Yaron Ten Brink, למה קומדיה של נטפליקס מצדיקה את טבח שבעה באוקטובר? זה מורכב, באתר למה קומדיה של נטפליקס מצדיקה את טבח שבעה באוקטובר? זה מורכב - טיים אאוט, ‏2025-02-02
  18. ^ 1 2 Mo dropped its series finale on Netflix, but the creator still has ideas for a Mo season 3, Show Snob, ‏2025-02-03 (ב־)