צר לי, אך האיש אינו בעל חשיבות אנציקלופדית כלשהי. הבהרת החשיבות בדף השיחה לא רצינית. אביעדוס • שיחה 22:25, 16 בפברואר 2016 (IST)
מה לא רציני בנימוק שמדובר בעיתונאי שהיה הכתב הרומני הראשון ששלח כתבות בעברית לעיתון "הצפירה" החשוב, בתקופה שהשפה העברית לא הייתה כל כך בשימוש? כידוע רף החשיבות לעיתונאים הוא לא הכי גבוה, ובוודאי לא לעיתונאים שהיו בין הראשונים שכתבו בעברית. אגסי - שיחה 22:42, 16 בפברואר 2016 (IST)
אתה רציני? מה "רציני" ב"נימוק" "הכתב הרומני הראשון"? נו באמת. אביעדוס • שיחה 23:34, 16 בפברואר 2016 (IST)
הוספתי עוד מידע וקישורים לתולדות חייו בעיירה, הן כמורה לעברית, פעיל בקבוצה ציונית שנואם בעברית בשם הקבוצה, (מי דיבר או כתב שם בתקופה הזאת בשפה העברית??) ,הוא גם יוזם הקמת חברה לעזרה לנזקקים (Yaronwiesenfeldw3 - שיחה).
חשיבות נוספת שאני רואה בהשארת הערך היא הנצחת פועלו, של מי שפעל להחייאת השפה העברית, והתגובות שאני מקבל למייל, מצאצאי יוצאי רומניה בארץ כמו :" תודה זה היה מענין מאד. לא ידעתי שגם לנו היה מין "אחד העם" כזה. גאווה..", רק ממחישות ,לדעתי, את חשיבות ההנצחה.(Yaronwiesenfeldw3 - שיחה)
אני עצמי יליד גאלאץ, לכן רציתי למצוא מקורות עבור הערך הזה וחיפשתי בספרי ההיסטוריה של יהדות רומניה (יש לי אוסף מכובד) ושמו לא מוזכר באף מקום. בדקתי גם את הקישורים המופיעים בערך, כולל את הכתבה ברומנית, שהוסיף עובד - הוא לא יודע רומנית, אבל אני יודע ובכתבה נכתב שהוא לא היה מוכר אפילו בגאלאץ, כי היה צנוע ולא התבלט. אלה תכונות נאות, אבל אין חשיבות אנציקלופדית. הערך גם כתוב רע מאוד עם המון שגיאות. בברכה. ליש - שיחה 20:03, 18 בפברואר 2016 (IST)
ירון, התגובות, שקיבלת, רק מעידות על נבערות המגיב - ברומניה הייתה עיתונות עברית מ-1897, מבלי להזכיר את "עדות העתים", שהופיע ב-1856 ביאשי. ב-1872 הופיע זמרת הארץ (כתב עת). בברכה. ליש - שיחה 20:22, 18 בפברואר 2016 (IST)
אם לדייק לפי הכתבה, אחרי מלחמת העולם הראשונה הוא עבר לגלאץ עם משפחתו ושם ,יחד עם עוד מורים, יסד גן ילדים שדיברו בו עברית ,הכתבה מציינת שהוא לא היה מוכר בגלאץ כאחד מראשי הפעילים בקהילה היהודית והציונית ,למרות שהיה פעיל בהם, כי היה צנוע (הוא לא היה פוליטיקאי), עיקר עיסוקו היה בצד החינוכי ללימוד השפה העברית,וכאמור העיתונאי הראשון שכתב בעברית.הוא המשיך להיות הכתב הראשון מרומניה בעיתון "הצפירה" שהיה העיתון היחיד בעבריתבמשך הרבה שנים בכל הגלות ויצא בוורשה, באותם שנים הוא היה הכתב הרומני הראשון והיחיד בעברית של רומניה בעיתונים "העולם" שיצא בעברית בלונדון ו"הדואר" שיצא בניו יורק בעברית.זאת החשיבות שלו.
הוא לא כתב בעיתונות הרומנית המקומית.
הקישורים שצירפתי מבוססים על הספר המתאר את חיי יהודי פודו אילואיי, עיירת הולדתו, שם מסופר על משפחתו ועל פעולתו בקהילה .(Yaronwiesenfeldw3 - שיחה).
ירון, אני מניח שאתה טועה בתום לב, אבל הוא לא היה הכתב הראשון ולא השני ולא השלישי. שנים לפני שנולד כבר היו לצפירה כתבים רומנים, כפי שתוכל לראות כאן. חוץ מזה להיות כתב לעיתונים כמו הצפירה זה לא סיפור גדול - כמעט כל מכתב בעברית, שנשלח לעיתון, פורסם והנה אתה כתב. אז הוא לא היה הכתב הראשון וראוי למחוק בדותה כזאת מהערך. בברכה. ליש - שיחה 21:02, 18 בפברואר 2016 (IST)
אני לא "טועה בתום לב" אני יליד הארץ והורי מרומניה, כך שהשפה הרומנית ידועה לי, אני מסתמך על תרגום של הכתבה שהופיעה בשבועון הרומני שעדיין יוצא בארץ "ויאצה נוסטרה", במלאת 8 שנים למותו של רוזנטל,ונכתבה ע"י תלמידו מרומניה שהכיר את האיש ופועלו.
רוזנטל כאמור כתב כיליד רומניה שולט בשפה עברית לשלושה עיתונים שונים בעולם ובשפה עברית , בקישור שהבאת והתמקדת ב"הצפירה" אין עדות על מוצאו של איש מהכתבים, מה גם שבקישור מופיעות כתבות ביידיש ואני ציינתי שהוא כתב בעברית.(Yaronwiesenfeldw3 - שיחה)
אם אתה לא טועה בתום לב, אתה מוביל למסקנה שמדובר במזיד. אני בכל זאת חושב, שאתה טועה בתום לב. ביום רביעי, 16 בדצמבר 1874 (שנים לפני לידתו של מושא הערך הזה) מופיע בעיתון הצפירה, בעמוד 3, מאמר בשם "רומניה", חתום על ידי יצחק אייזיק טויביש אב"ד דק"ק בערלאד והגליל. בערלאד היא ברלאד ברומניה, אז איך תוכיח שרוזנטל קדם לטויביש? בברכה. ליש - שיחה 21:19, 18 בפברואר 2016 (IST)
אהרון רוזנטל כתב בעברית בשנים המצוינות בערך ,לפני ואחרי המלחמה, והודגש שבשנים אלו הוא היה הראשון שכתב , אתה מביא דוגמא של אב בית דין שכתב כעשור לפני שרוזנטל בכלל נולד.
אני מסתמך גם על עדות של נכדתו, שחיה כיום בחיפה, איתה נפגשתי לפני כתיבת הערך, הייתי מצפה ממך כיליד רומניה, לעזור בהנצחת אישים רומנים יהודים שתרמו לתחיית השפה, לשפר את תרגום הערך ביתר דיוק שהרי רומנית היא שפת אמך. (Yaronwiesenfeldw3 - שיחה).
ירון, האם אתה מבין את הכשל הלוגי שבמשפט "הודגש שבשנים אלו הוא היה הראשון שכתב"? ראשון שכתב יש רק אחד ובהתחלה, ולא על כל שעל ושעל. (שי • מנשמע?) מה, אין? 09:40, 19 בפברואר 2016 (IST)
כל חשיבותו של רוזנטל בעיני המצביעים על השארת הערך נובעת מהיותו, כביכול, הכתב העברי הראשון מרומניה והטענה הזאת כוזבת - לא אתמוך בטענה כוזבת. האיש חסר כל חשיבות אנציקלופדית, קדמו לו עשרות כתבים עבריים מרומניה ואני כתבתי כבר ערכים על חלקם, על בעלי החשיבות האנציקלופדית. צר לי על אכזבתך, אך כאן כותבים אנציקלופדיה ולא אמורים להנציח כל מי שיחד עם אחרים ייסד גן ילדים. בברכה. ליש - שיחה 22:19, 18 בפברואר 2016 (IST)
אין בערך הזה מילה וחצי מילה על עיסוקו של רוזנטל, ממה הוא התפרנס ואל תספרו לי שברומניה הקומוניסטית הוא לימד עברית תמורת תשלום. בברכה. ליש - שיחה 22:26, 18 בפברואר 2016 (IST)
הערך עודכן על ידך לאחרונה בהמעטת ערכו של רוזנטל: "רוזנטל היה כתב רומני" , בעוד שמאיר זייץ (תלמידו של רוזנטל, ומבאי ביתו),כותב בפירוש בכתבה המצורפת על :" הכתב הראשון של רומניה ביומון "הצפירה" בוורשה היומון היחיד בעברית במשך שנים בגלות ,באותם שנים הוא היה נציג ברומניה במגזין "העולם" שבהוצאת הארגון הציוני העולמי מלונדון, והשבועון "הדואר" של הארגון לשפה העברית מניו יורק."
(Yaronwiesenfeldw3 - שיחה) .
נכון וגם אם תמצא כתב, שיכתוב על כך שהשמש זורחת במערב, אמחק את דבריו מוויקיפדיה, כי השמש זורחת במזרח... הכתב של העיתון הישראלי ברומנית (מי קבע שהוא כתב בכיר?) כתב שטויות המוכיחות שאינו מצוי בהיסטוריה של יהדות רומניה. אין לי טענות לLostam, Eladti, בן נחום, הכובען המטורף, בורה בורה, היידן, Ovedc, אבנר, BAswim, אלדד, אנדרסן ועוד אחד על כך שהצביעו עבור השארת הערך לאחר שקראו שמדובר בכתב העברי הראשון ברומניה, אינני מצפה שכל ויקיפד יכיר את ההיסטוריה של יהדות רומניה ויבין עד כמה הטענה מגוחכת. כתבים עבריים ששלחו מכתבים למערכת (כמו מושא ערך זה) לעיתונים עבריים פעלו ברומניה זמן רב לפני שרוזנטל נולד ופועלם היה גדול, לכן רוזנטל לא היה חלוץ ולא רבע חלוץ והוא חסר לחלוטין חשיבות אנציקלופדית. אני מקווה שכעת מי שהצביע בעד השארת הערך ויקרא את הדיון, ישנה את הצבעתו. בברכה. ליש - שיחה 07:35, 19 בפברואר 2016 (IST)
אריה, אביעדוס תייג אותך בימיו הראשונים של דיון החשיבות, בתור מי שאמור להבין בנושא. חבל שהגבת רק אחרי 12-13 ימים ולא בזמן אמת. ייתכן וזה יכול היה למנוע את הצבעת המחיקה. בכל מקרה, לאור דברייך אני משנה את הצבעתי. Lostam - שיחה 07:51, 19 בפברואר 2016 (IST)
כנראה שהתיוג לא פעל, כי הגעתי לכאן במקרה. ניחא. בברכה. ליש - שיחה 08:30, 19 בפברואר 2016 (IST)
אריה, לשאלתך על הכתב המדובר, שמו "מאיר זית" (במקור זייץ),ואתה יכול לקרוא עליו כאן: אנציקלופדיה לחלוצי היישוב ובוניו, בהחלט לא הייתי מזלזל בו, בן שלל תאריו היה עורך ראשי של העיתון בו כתב על רוזנטל, לאור חשיבות המקור שכתב על חייו של רוזנטל ,מאיר זייץ, אני מציע לכל מי שהצביע בעד המחיקה, לקרוא אודות המחבר בקישור הנ"ל.(Yaronwiesenfeldw3 - שיחה 08:36, 19 בפברואר 2016 (IST)).
לאחר דבריו של אריה לא ברור לי כיצד הטענות האלה מחזיקות מים. לא הבאת אף מקור ראוי והטענות שלך על כך שמדובר כביכול בעיתנואי הציוני הראשון נסתרו בדיון. גילגמש • שיחה 08:38, 19 בפברואר 2016 (IST)
מדוע דבריו של אריה אמינים יותר מאלו של מאיר זייץ? ,האם קראת על האיש בקישור מעל? מדוע הוא אינו נחשב למקור ראוי?
אלו אינם "טענותי" אלא תיאורו של מאיר זייץ את פועלו של רוזנטל .(Yaronwiesenfeldw3 - שיחה)
ירון, כאן לא מסתמכים על דברי, אלא על עובדות - אני חוזר על דברי, כי כנראה דילגת עליהם:
ביום רביעי, 16 בדצמבר 1874 (שנים לפני לידתו של מושא הערך הזה) מופיע בעיתון הצפירה, בעמוד 3, מאמר בשם "רומניה", חתום על ידי יצחק אייזיק טויביש אב"ד דק"ק בערלאד והגליל. בערלאד היא ברלאד ברומניה, אז איך תוכיח שרוזנטל קדם לטויביש?
אני יכול להציג עוד עשרות אם לא מאות כתבות עבריות מרומניה, שקדמו לרוזנטל. ובעניין מאיר זית, ראוי היה שמלכתחילה תכתוב נכון את שמו - השם שאתה כתבת בהתחלה לא מופיע באף מקום. הבעיה עם מר זית היא שהיה מבאי ביתו של רוזנטל ולאחר מותו כנראה ניסה לשפץ קצת את דמותו בכתבתו. בברכה. ליש - שיחה 08:55, 19 בפברואר 2016 (IST)
אני מניח שמר זית כנראה אינו בין החיים כיום, כך שלצערי אני לא יכול לעמת בינכם ,אני חוזר גם על תרגום הכתבה: "הכתב הראשון של רומניה ביומון "הצפירה" מוורשה, היומון יחיד בעברית במשך שנים בגלות ,באותם שנים הוא היה נציג ברומניה במגזין "העולם" שבהוצאת הארגון הציוני העולמי מלונדון, והשבועון "הדואר" של הארגון לשפה העברית מניו יורק." , (אותו אב בית דין עליו כתבת ,יצחק אייזק, כתב ב"הצפירה" עת יצא לאור בברלין והיה שבועון).
אתה מתעלם מכך שרוזנטל כתב בעברית בתקופתו ל 3 עיתונים שונים מחוץ לרומניה ומתעלם מפעולותיו להחייאת השפה העברית בפודו אילואיי ובגלאץ.
(Yaronwiesenfeldw3 - שיחה 09:53, 19 בפברואר 2016 (IST)).
רוצה דוגמה של אחד היהודים הרומנים, שקדמו לרוזנטל? קבל את מנחם מנדל בראונשטיין שגם כתב לכמה עיתונים, ביניהם הצפירה לפני רוזנטל, כשזה היה יומון. טוב שאתה מזכיר לעצמך לשמור על צניעות, כל הכבוד. בברכה. ליש - שיחה 10:30, 19 בפברואר 2016 (IST)
אריה, קבעת ש"כל חשיבותו של רוזנטל בעיני המצביעים על השארת הערך נובעת מהיותו, כביכול, הכתב העברי הראשון מרומניה והטענה הזאת כוזבת", אתה מתווכח על הראשוניות, מי קדם למי, גם אם המינוח המדוייק היה צריך להיות "בין הראשונים" ,אתה מתעלם מכל השאר, חשיבותו של רונטל כחשיבותו של מבש"ן ככותב בעברית לעיתונים מחוץ לרומניה וכפעיל ומורה למען השפה העברית במקום מגוריו ברומניה, לכך צירפתי את כתבתו בעיתונות של מאיר זית, קישורים לחייו ופועלו כולל תמונות בעיר הולדתו, ותמונות מחייו כולל כנס הסופרים בו הוא מצולם לצד גדולי עיתונאי תקופתו.(Yaronwiesenfeldw3 - שיחה 11:06, 19 בפברואר 2016 (IST)).
ירון שלום, לדעתי חשיבותו של הערך גבולית. אם הערך יימחק, קח את מלוא האחריות לכך על כתפיך. הצורה בה אתה מתבטא כלפי אחרים. הסלחנות שלך כלפי עצמך על חוסר דיוק משמעותי וכו'. ייתכן שאם לא היית מכניס את הטענה שהוא היה ראשון, ולא היית נלחם בבוטות, כה רבה, הערך היה נשאר. ברכות אריאל פ. (slav4) • דף שיחה 11:28, 19 בפברואר 2016 (IST)
אריאל, לגבי הערתך "לא היית מכניס את הטענה שהוא היה ראשון", לא אני הכנסתי אלא כך נכתב במקור בכתבה בשפה הרומנית המספרת על האיש, אני לא "נלחם בבוטות" ,אלא מתקומם על הצגתו של רוזנטל כאדם שולי, למרות המקורות שביקשתם ואני צירפתי לבקשתכם, אני מתקומם על הקביעה שמאיר זית ,שכתב את הכתבה, "ניסה לאחר מותו לשפץ קצת את דמותו",(אתה יכול לקרוא עליו בקישור שצירפתי), לדעתי האיש ראוי.(Yaronwiesenfeldw3 - שיחה 11:41, 19 בפברואר 2016 (IST)).
עריכה אנציקלופדית, מחייבת בדיקה דקדקנית, ולא העתקה עיוורת. העובדה שזית קובע שרוזנטל היה "הכתב הראשון", מלמדת שהיה לו עניין בשיפוץ דמותו. ברכות אריאל פ. (slav4) • דף שיחה 11:55, 19 בפברואר 2016 (IST)
מאיר זית כבר לא יוכל להתעמת עם אריה, ומפאת כבוד לתולדות חייו של מאיר זית לא הייתי חושד בכוונה כזאת של "שיפוץ", אלא במינוח לא מדוייק , ועדיין לדעתי האיש ראוי לפי מה שהדגשתי לעיל, בנוסף, הובא לידיעתי ע"י נכדתו ,שמאיר זית כתב על רוזנטל גם בעת עלייתו לארץ ב1960, למרות שבספק אם אצליח, אני אנסה להשיג את הכתבה. (Yaronwiesenfeldw3 - שיחה 12:06, 19 בפברואר 2016 (IST)).
אני מתקשה להבין כיצד עיתונאי עברי, שכתב בעברית לשלושה עיתונים שונים באותה תקופה (עיתון ושני שבועונים - בלונדון, בוורשה, ובניו-יורק), שהיה לו חלק בהנחלת העברית, שנודע במסירותו לשפה העברית עד שכינו אותו "רוזנטל העברי", שהיה לו חלק גם בייסוד גן ילדים יהודי; שמופיע בכרזות של העיתון "העולם" כאחד מן העיתונאים שתרמו לעיתון – מצית מסע כזה נגדו (סליחה, נגד הופעתו בוויקיפדיה, לכך התכוונתי). אז הוא לא היה הראשון שכתב בעברית. אז מה? אפשר לתקן זאת בערך. הרי הוא היה אחד מאותם עיתונאים שכתבו אז בעברית, למספר עיתונים שונים, עסק בהוראת העברית ובתרומה לעברית המתחדשת באותה תקופה – זה לא יכול לזכותו בערך אצלנו? אלדד • שיחה 17:55, 19 בפברואר 2016 (IST)
כדאי לזכור שיש לנו גם ערכים על עיתונאים, וברור לי שמאותה תקופה אין לנו די ערכים על העיתונאים מאז. אז מדוע לצאת כל כך נגדו, רק אם אין די אזכורים שלו בעיתונות של אותה תקופה? אלדד • שיחה 17:57, 19 בפברואר 2016 (IST)
ויקיפד נפגש עם קרוב משפחה ועורך ראיון לצורך הערך בוויקיפדיה; מעלה צילומים מעיתונות ישנה, מבצע עבודה לא שגרתית לצורך חיבור הערך (לא מדובר בתרגום גרידא של ערך קיים מאנגלית), ויש כאן עדויות של כמה אנשים על פעילותו. אלדד • שיחה 18:07, 19 בפברואר 2016 (IST)
אלדד הוצאת לי את המילים מהפה! ונדטה חד כיוונית על המילה "הראשון". יש בערך צילומים שממחישים בוודאות את פעלו. אז לא היה הראשון, ביג דיל. זה כבר הופך אותו לאשפתות? אני מרגיש שזה נובע מכך שמישהו העז להכנס לטריטוריית רומניה בלי לבקש רשות. בורה בורה - שיחה 18:10, 19 בפברואר 2016 (IST)
כתבתי לפני התנגשות עריכה: ::אלדד, ידידי, האם קראת את הדיון? בדף השיחה של הערך כתבתי שבחיפוש באתר עיתונות היסטורית, בעיתון הצפירה, מצאתי רק מופע אחד של אהרן רוזנטל (איותים אחרים של אהרן לא הניבו תוצאות כלל), ברכה ששלח רוזנטל ב-1912 ליובל העיתון. ביקשתי ואני מבקש גם ממך, לנסות לתת לי קישור לכתבה ששלח לעיתון, הרי כל העיתון נמצא באתר. בלי קישור לכתבות שלו, כלל לא ברור שהיה "עיתונאי" וכתבתו ברומנית של בא ביתו, כבר הוכיחה את חוסר מהימנותה, כשכינתה אותו "ראשון" העיתונאים העבריים ברומניה. בברכה. ליש - שיחה 18:14, 19 בפברואר 2016 (IST)
אני מקווה שדיון זה לא יתדרדר, אני מציע לא להשתמש בביטויים דוגמת "מסע צלב" ו"ונדטה". בברכה. ליש - שיחה 18:15, 19 בפברואר 2016 (IST)
איך לא היה עיתונאי אם יש בערך מספר תמונות, כולל של כתבי העולם (שבועון)? בורה בורה - שיחה 18:20, 19 בפברואר 2016 (IST)
בורה בורה, עכשיו אתה הוצאת לי את המילים מהפה... אלדד • שיחה 18:21, 19 בפברואר 2016 (IST)
כתבתי לפני התנגשות עריכה: ::בורה בורה, אתה כתבת בהצבעתך בדף זה: אני מוצא חשיבות בפועלו על סמך "רוזנטל היה הכתב הרומני הראשון ששלח כתבות בעברית לעיתון "הצפירה" שעורכו היה נחום סוקולוב. עיתון זה יצא לאור בוורשה שבפולין, עוד לפני מלחמת העולם הראשונה." ועכשיו לפתע עניין הראשוניות היא לא ביג דיל? תמהני. אני גם מציע לך שלא לעבור להתקפה אישית ולא לרמוז למניעים פסולים, זו לא התנהגות מקובלת בוויקיפדיה. בברכה. ליש - שיחה 18:24, 19 בפברואר 2016 (IST)
אלדד, לא ביקשתי קישור לתמונות, כי הוא לא מוצג כדוגמן, ביקשתי קישורים לכתבות שלו, אם הוא פרסם בהצפירה, לא צריכה להיות בעיה... בברכה. ליש - שיחה 18:26, 19 בפברואר 2016 (IST)
התמונות מראות שהוא כתב בהעולם (שבועון). זה לא מספיק? הטיעון שלי הוא שהוא עיתונאי ויש לזה קבלות. בורה בורה - שיחה 18:45, 19 בפברואר 2016 (IST)
התמונות לא מראות מה הוא כתב, אם כתב. כתיבה לצפירה, שזה העיתון החשוב, מצאתי רק ברכה וביקשתי שתתנו לי קישורים לכתבות שלו, אבל לא קיבלתי דבר. בתצלום אליו נתת כאן קישור, מופיע העמוד הראשון של העולם ורשימת הכותבים, אבל... ברשימה אין את אהרן רוזנטל, אבל יש כתב מרומניה ושמו "יעקב בן מנחם". התצלום הענק עם התמונות של כל מי ששלח אי פעם מכתב לשבועון, לא מעיד על דבר. בברכה. ליש - שיחה 18:55, 19 בפברואר 2016 (IST)
לא, זו תמונה חלקית, כותבי השבועון זו התמונה המלאה והיא מכילה כ-170 ראשים - מה? אתה רוצה לטעון שמערכת השבועון הקטן הזה כללה 170 כותבים? זה לא רציני. אבל יש תמונה נוספת, שער "העולם" 1914, בתמונה הזו יש את שער השבועון ושם שמות חברי המערכת, חפש שם ותמצא כתב מרומניה, אבל לא זה. בברכה. ליש - שיחה 19:18, 19 בפברואר 2016 (IST)
אריה, ביקשתם בשיחה הראשונה קישורים באינטרנט ו\או התייחסות עתונאית על האיש, מלבד תרגום הכתבה שפרסמתי בתחילה, זאת עשיתי.
כתבת בתחילת השיחה ששמו לא מוזכר בשום ספר, צירפתי קישורים בתחתית הדף מתוך ספר על יהדות פודו אלואיי ושם נכתב על עבודתו כעיתונאי וכמורה עברי.
הייתי אצל נכדתו, סרקתי תמונות אודותיו לערך, שלחתי לריטוש ושיחזור את התמונה הגדולה מתוך כוונה לתרום לספרייה הלאומית.
למרות שטענתם בתחילת הדף שאין חשיבות להיותו עיתונאי ראשון שכתב מרומניה, כפי שתירגמתי מהכתבה ברומנית, מכתבתו של מאיר זייץ, עורך העיתון ואיש רב פעלים בזכות עצמו, נסב רוב הדיון איתך על זכויות הראשוניות לכתיבה בעברית לעיתונים מחוץ לרומניה, תוך האשמה שלך את הכתב בשיפוץ עובדות היסטוריות, לצערי האיש אינו בן החיים כדי לדון אתך בעניין.
אם הייתה נדרשת כאן עבודת דוקטורט על האיש, או ערך ברמת ה"אנציקלופדיה העברית" הזכורה לטוב, כנראה שהייתי נאלץ לנסוע לספריות ולארכיונים בארץ ובחו"ל ולחפש מידע מעמיק יותר, אך כרגע במגבלות הזמן והגיל, זה מה שהעליתי בחכתי.
אריה, אני מבקש ממך שוב, לתרום את נסיונך ובקיאותך המקצועית בנושא , כמו גם את בקיאותך בשפה הרומנית כשפת אם ולעזור להרחיב ולתקן את הערך, ולא להמשיך ולגמד את פועלו של האיש, לא הכנסתי את הערך כדי להתפלמס איתך או לחלוק על קביעותיך, קטונתי, אני מסתמך רק העובדות שהעליתי (Yaronwiesenfeldw3 - שיחה 20:42, 19 בפברואר 2016 (IST)).
דברי טעם. בורה בורה - שיחה 21:22, 19 בפברואר 2016 (IST)
ירון, אנסה להסביר לך את המצב. ראשית אין פה אישות קיבוצית, כל ויקיפד בעל דעה עצמאית, הוויקיפדים מציגים את דעותיהם ולעתים משפיעים על אחרים ומושפעים מאחרים, אך כל אחד מקבל את החלטותיו בצורה עצמאית, לכן מה שוויקיפדים מסוימים ביקשו בתחילה אינו מחייב אותי או ויקיפדים אחרים. לעצם העניין מה שקובע זאת המציאות, האם האיש, עליו נכתב הערך, היה אישיות ציבורית ידועה, עשה מעשים, שהשאירו רישומם על רבים, קנה בדרך כזאת או אחרת זכות להימנות בין האנשים עליהם כותבים ערכים אנציקלופדיים. אני בקיא למדי בהיסטוריה של יהדות רומניה, לכן גם ניסו לזמן אותי לדיון בשלב מוקדם, אך היה פגם טכני בזימון ולא קיבלתי אותו. כשהגעתי לדיון ההצבעה הייתה בעיצומה, לכן קראתי את הערך, כדי לדעת איך להצביע, אם בכלל. תחילה, כשהוברר לי שמדובר באדם מגאלאץ, עיר הולדתי, שמחתי שיהיה עוד ערך על יהודי מגאלאץ, אך תוך קריאת הערך התברר לי יותר ויותר, שהאישיות, עליה נכתב הערך, אינה אישיות אנציקלופדית. זה לא אומר שהאיש לא טוב ולא עשה מעשים מועילים, אך לא כל האנשים עוברים את רף הכניסה לאנציקלופדיה. חיפשתי בספרים, כדי לעזור, באתי לברך, אך זה לא הצליח, כל החיפושים נכשלו וככל שחיטטנו יותר במקורות שהבאת הקייס שלו נחלש יותר ויותר. בשלב הנוכחי הרושם שלי שמדובר במורה מהשורה, שמפעם לפעם שלח מכתב למערכת לעיתונים העבריים, שהיה מנוי להם ולפעמים פורסמו מכתביו. העורך של חיינו, שהיה גם ידיד משפחה, רצה לגרום נחת למשפחה בכתבה, שהפריזה בפועלו ואינה יכולה להיות בסיס לערך ויקיפדי. זו דעתי וזו התרשמותי. לי יש רק קול אחד, לכן ההחלטה תהיה החלטה קיבוצית, של רוב מיוחס ואקבל את ההחלטה בכל מקרה. מדוע לא תנסה להביא קישור לכתבות שלו? אולי גם אתה מפקפק בקיומן? אני מבין שצר לך על האפשרות שמאמציך בכתיבת הערך יאבדו, אך אם תחשוב אנציקלופדית, תבין שהכנסת אישים לא אנציקלופדיים לתוך שורת הערכים יגרום נזק גדול. אני מקווה שתקבל את ההכרעה, תהיה אשר תהיה והניסיון שרכשת תוך כדי מאבק זה, יועיל לך בהמשך הדרך. בברכה. ליש - שיחה 21:36, 19 בפברואר 2016 (IST)
אריה, היות ובספר על יהודי פודו אילואיי נכתב בפירוש "Aron, worked in Hebrew journalism ", ומר זית כתב לעיתון שהוא עורכו, ברומנית על "הכתב הראשון של רומניה ביומון "הצפירה" בוורשה היומון היחיד בעברית במשך שנים בגלות ,באותם שנים הוא היה נציג ברומניה במגזין "העולם" שבהוצאת הארגון הציוני העולמי מלונדון, והשבועון "הדואר" של הארגון לשפה העברית מניו יורק", אני לא מפקפק בקיומן של כתבות שלו.
כמוך סקרתי באינטרנט את עיתוני "הצפירה" שבספריה הלאומית, אכן לא מצאתי את שמו, אני מניח, אולי, שהוא שלח כתבות למערכת הצפירה שפרסמה אותן תחת "סופרינו המיוחדים" ואולי תחת "טלגרמות מיוחדות להצפירה מאת סופרינו המיוחדים", בהן כנציג ברומניה שלח כתבות על אירועים ב "רומניא" שרוכזו ע"י העורך\עורכים עם כתבות נוספות של סופרים\עיתונאים ממדינות אחרות, אני לא מומחה לעיתונות היסטורית ומר זית ומר רוזנטל וילדיו אינם בין החיים לבירור יותר מעמיק, היות ועיתוני "העולם" ו"הדאר" אינם סרוקים עדיין באינטרנט, נדרש לבדוק פיזית בארכיונים הלאומיים, כרגע די לי בתמונה בו הוא מצולם לצד "סופרים" כפיכמן, ביאליק, סוקולוב ,דרויאנוב ,טשרניחובסקי ,אחד העם, הרמן שטרוק, רבניצקי ,זלמן שניאור, שלונסקי וכו, אני לא מאמין שמי שצולם בתמונה היו "מורה מהשורה, שמפעם לפעם שלח מכתב למערכת לעיתונים העבריים, שהיה מנוי להם ולפעמים פורסמו מכתביו" ,כמו שכתבת.
אחרי שלמדתי על ההיסטוריה של העיתונות עברית, דעתי היא שלהיות מורה ו-כתב\עיתונאי\סופר, בשפה עברית, בגולה, באותה תקופה שלפני ואחרי מלחה"ע הראשונה ,זה לא דבר שיש למחוק ולהצניע .
היות ובעבר הרחבתי (ללא ציון שם), ערכים בנושאים מוסיקליים עכשוויים, וזה לי הערך הראשון ההיסטורי בשם מלא, אני רוצה לציין שקל יותר לפתוח ערכים בויקיפדיה על ידוענים עכשויים , שלדעתי,חשיבותם האנציקלופדית כיום ובשנים הבאות היא מיותרת ,משום שמקורות המידע עליהם זמינים וקלים ,גם אם לא ממש חשובים, זה לצערי. (Yaronwiesenfeldw3 - שיחה 23:47, 20 בפברואר 2016 (IST)).
אחרית דבר ותודה
הרוב כתב את דברו ועוד כמה שעות יימחק הערך.
ברצוני להודות למי שהעיר,האיר ועזר בעריכה, כמו כן אני מתנצל בפני אריה ענבר על הערות שכתבתי, ומחקתי, שלא היו במקום לאור פועלו הרב של אריה בכתיבת ערכים בויקיפדיה בכלל ועל רומניה בפרט.
במהלך כתיבת הערך למדתי רבות על האיש נושא הערך, כמו גם על עיתונות יהודית היסטורית, על יהדות רומניה וכמובן על אופן כתיבת ועריכת נושאים בויקיפדיה, ועוד ארוכה הדרך.
השגת מקורות מידע נוספים על נושא הערך ,מלבד שיטוט וליקוט מידע מרחבי האינטרנט ומפגש עם נכדתו, דורש מחקר רציני יותר של ראיון עם מומחים לתחום העיתונות ההיסטורית, נבירה במרתפי העיתונים של הספריות הלאומיות, אולי טיסה לרומניה לערים ולעיירות שם פעל האיש בתחילת המאה שעברה, לצערי אני לא פנוי לכך כרגע.
אנשים שהכירו אישית את האיש כמו גם ילדיו, כבר הלכו לעולמם.
אני מסתפק בגאווה ובסיפוק שגרמתי למשפחתו וגם לצאצאי יוצאי רומניה שהתוודעו לפועלו של האיש דרך הרשת החברתית שם שיתפתי אודותיו.
תם ולא נשלם, אולי בעתיד מקורות חדשים יימצאו, אולי לא, את תרומתי הצנועה תרמתי.
נ.ב- אני מקווה שתשאירו את תמונת כלל סופרי עיתון "העולם" מקושרת לערך על עיתון "העולם", אני אקשר את התמונה המשוחזרת בעתיד.(Yaronwiesenfeldw3 - שיחה 18:41, 23 בפברואר 2016 (IST))
הצבעה
רק משתמשים רשומים בעלי 100 עריכות במרחב הראשי או במרחבים המשיקים לו במהלך 90 הימים שקדמו לתחילת ההצבעה (כלומר עריכות דפי שיחה, דפי מדיניות וכדומה אינן נספרות) ו-30 ימים של פעילות הם בעלי זכות הצבעה. כמו כן, ההצבעה אסורה על עורך בתשלום. נא לא לנהל דיונים בגוף ההצבעה.
לאחר התלבטות לא קצרה, לפי נימוקי ליש ובעקבות קריאת המאמר (אני "ro-1" וזה די הספיק במקרה הזה). ויקיפדיה אינה אתר הנצחה. Ldorfman • שיחה 17:09, 22 בפברואר 2016 (IST)
לאחר התלבטות רבה - צר לי על ההשקעה הרבה של ירון. אולם נראה לי שחוסר המקורות מחזק את טענותיו של אריה, שאין די חשיבות. ירון - נא לא לקחת את העניין באופן אישי. בברכה --Kippi70 - שיחה 18:06, 23 בפברואר 2016 (IST)
יש חשיבות כעיתונאי עברי שכתב הן בעיתון הצפירה ("אחד העיתונים העבריים החשובים והפופולריים שיצאו לאור בתחום המושב") והן בשני שבועונים בעברית. יש לנו אלפי עיתונאים בקטגוריה:עיתונאים וכמה מאות בקטגוריה:עיתונאים עבריים. ערך על עיתונאי ציוני שכתב בעברית בתחילת המאה שעברה הוא חשוב. Ovedc • שיחה • אמצו ערך יתום! 07:18, 18 בפברואר 2016 (IST)
התפתח דיון על נכונותן של עובדות ואין לי דרך לקבוע בצד מי נמצאות העובדות הנכונות, אי לכך, אמנע מלהביע דעה על נשוא הערך. Eladti - שיחה 13:26, 21 בפברואר 2016 (IST)
זו אמירה קשה מאוד. אנדרסן - שיחה 16:12, 21 בפברואר 2016 (IST)
חסרי זכות הצבעה
משתמשים שאינם רשומים, או אינם בעלי 100 עריכות במרחב הראשי או במרחבים המשיקים לו במהלך 90 הימים שקדמו לתחילת ההצבעה (דהיינו, צא ולמד כי עריכות דפי שיחה, דפי מדיניות וכדומה אינן נספרות) ו-30 ימים של פעילות הם עתירי דעה, אך חסרי זכות הצבעה. כמו כן, בויקיפדיה העברית ההצבעה אסורה על עורך בתשלום. חסר זכות הצבעה אינו חסר דעה. חסרי זכות הצבעה נקראים וחשוב מאוד שיביעו את דעתם כאן, בשטח זה, כדי שקולם ישמע.
ברוב של 21 מול 13, הוחלט למחוק את הערך. מילה אישית לכותבו, ירון: כעת, לאחר שהתנסית במלאכת הכתיבה בוויקיפדיה, אני מאמין שאני כותב בשם כל העורכים, שנשמח מאוד אם תשאר עמנו, תוסיף ותתרום לערכים נוספים בתחומים המעניינים אותך. תרומה כזו יכולה לבוא לידי ביטוי בתוספות ושיפורים בערכים קיימים. לא כל דבר דורש מחקר מעמיק מהסוג שתיארת בדברי הסיכום שלך לדיון הזה. מהר מאוד תיווכח בכך שבסופו של דבר, גם אם לעיתים יש אכזבות קלות, בסך הכל מדובר בפעילות מהנה מאוד, שיש ממנה סיפוק רב. אני מניח גם שככל שתכיר יותר את המיזם, תדע לנווט בו את דרכך טוב יותר ותתאכזב פחות. בתקווה להשתמע, לירון Ldorfman • שיחה 00:45, 24 בפברואר 2016 (IST)