ויקי:מועדונים/המועדון הנורדי/ניווט ראשי/שגריריות/אוקראינה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש

ביקורים רשמיים
- ביקור נשיא אוקראינה זלנסקי בארצות הברית - ביקורו הראשון של זלנסקי במדינה כלשהי ב-2022 מאז פרוץ המלחמה. במהלך הביקור נשא נאום לעם האמריקאי, וחשוב מכל, זכה להשיג את סוללות ההגנה מסוג פטריוט הראשונות שהועברו לאוקראינה אי פעם.
חגים לאומיים
מבנים
- הרכבת התחתית של דונצק - קו רכבת תחתית של 9.6 קילומטרים, שזמן הבניה שלה הוא כ-40 שנה (ועדיין סופרים). דוגמה ומופת לשחיתות שלטונית אופיינית.
נאומים

נאומים בויקיטקסט, מתורגמים לעברית:
- בלעדיכם (נאום)
- נאום נשיא אוקראינה זלנסקי בארצות הברית (2022)
- נאום נשיא אוקראינה זלנסקי לכבוד חג המולד (2022)
- נאום נשיא אוקראינה זלנסקי לכבוד השנה החדשה (2022)
- נאום נשיא אוקראינה זלנסקי לרגל שנה לפלישה הרוסית לאוקראינה (2023)
ערים
קטגוריות
- קטגוריה:באחמוט - קטגורית עזר, בדומה לויקי האנגלית.
קרבות
- מתקפות הטילים הרוסית באוקראינה (אוקטובר-נובמבר 2022) - סדרת תקיפות טילים רוסיות על אזרחים ותשתיות חיוניות, המהוות פשע מלחמה לפי החוק הבינלאומי, ולפי החלטת האיחוד האירופי. נקווה שלא יהיה צורך לשנות את השם, ולהרחיב את הערך גם לחודש דצמבר...
- הקרב העקוב־מדם על באחמוט - קרב מתמשך שהחל בשלהי האביב/קיץ 2022, במהלך נהרגים מדי יום מאות רוסים ואוקראנים בקרבות המזכירים את תעלות מלחמת העולם הראשונה.
- דה-קומוניזציה של אוקראינה - אמנם לא "קרב", אך המשך המאבק האוקראיני ל"אוקראיניזציה" של הארץ על חשבון העידן הסובייטי.
שירים
- הו המורן האדום אשר באחו - שיר עממי פטריוטי אוקראיני, שנכתב לזכר חיילים אוקראינים שלחמו בצבא אוסטרו-הונגריה במלחמת העולם הראשונה, ושנודע כיום כשיר התנגדות עיקרי לכיבוש הרוסי באוקראינה בכלל, בכיבוש הסובייטי (הידוע כ"הרפובליקה הסובייטית הסוציאליסטית האוקראינית") ובחצי האי קרים (סיפוח קרים המודרני) בפרט, כמו גם במאבק בכיבוש הנאצי במלחמת העולם השנייה. לידיעה כללית, קריאת הערך העברי על אדמת קרים מהווה, לדברי ראש משטר הכיבוש הרוסי בחצי האי, "בגידה ברוסיה", אז אם אתם במקרה שם, אל תקראו אותו. העונש על כך הוא מאסר בפועל. לכל היתר, הכל בסדר. איש לא מכיר במשפט הרוסי בחבל הארץ הזה בעולם, מלבד צפון קוריאה, אז הסירו דאגה מלבכם.
- סלבה אוקראיני! (שיר) - שיר (נעימה/לחן) שנכתב על ידי המלחין הנורווגי מרקוס פאוז לשם "יצירת אחדות" או "הרטטת מיתרי הלב", כדבריו, בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה.