הרלדו ריברה

הרלדו ריברה (באנגלית: Geraldo Rivera; נולד ב-4 ביולי 1943) הוא איש תקשורת יהודי-אמריקאי, ומגיש תוכנית אירוח לשעבר. הוא ידוע בעיקר בהבאת סיפורים דרמטיים ובעלי צבע לתוכניותיו. ריברה הגיש בעבר את התוכנית "הרלדו בגדול" ברשת "פוקס ניוז", ומוקדם יותר היה ידוע בתוכנית האירוח שלו "הרלדו".
ביוגרפיה
הוא החל את דרכו בשנות ה-70 בתחנת WABC-TV, תחנת טלוויזיה מקומית לאזור ניו יורק, ובתוך מספר שנים בודדות רכש מוניטין ארצי כעיתונאי חוקר ועל היותו עם מראה נערי ו"בעניינים" וכשהשפם הזיפי שלו הפך לסמל המסחרי של הרלדו. במהלך שנות ה-80, ריברה עבד ככתב עבור רשת החדשות ABC, כולל בתוכניות בעלות אחוזי הצפייה הגבוהים, כגון, "20/20", בכתבות כגון, ההתמכרות לסמים של אלביס פרסלי, אל קפונה וכדומה. בשנת 1987 הוא החל להגיש את תוכנית האירוח הסנסציונית "הרלדו", אשר רצה במשך 11 שנים רצופות ונודעה בשל הנושאים והאורחים הסנסציונים שלה. ב-1988, הרלדו עשה בעצמו כותרות, כאשר שבר את אפו בקטטה שפרצה במהלך צילומי התוכנית על נושא עליונות הגזע הלבן. באוגוסט 1992, ריברה התקוטט שוב עם חברי הקו קלוקס קלאן בעצרת בג'יינסוויל (אנ'), ויסקונסין; ריברה נשרט בפניו וננשך באגודלו השמאלי.[1][2][3] ב-1993 התראיין לראשונה לטלוויזיה הישראלית בתוכנית הראשונה של "תיק תקשורת" בערוץ 2 החדש, בהפקת הטלוויזיה החינוכית.[4] ב-1994, ריברה החל להגיש את התוכנית "ריברה בשידור חי" ברשת CNBC, תוכנית אשר עסקה בנושאים משפטיים למיניהם וזכתה לקפיצה של פופולריות בעקבות משפט הרצח המתוקשר של או.ג'יי סימפסון. ב-1997, ריברה חתם על הסכם העסקה לשש שנים בסך 30 מיליון דולר עם רשת NBC, אך עזב בשנת 2001, כדי להצטרף לרשת "פוקס ניוז", ככתב מלחמה באפגניסטן. אף על פי שלעיתים לעגו לו וביקרו אותו על הסגנון הצהוב של העיתונאות שלו, במקביל הפך ריברה נערץ וזכה במספר פרסים, כולל כמה פרסי אמי.
בשנת 2009 גילם את עצמו בקומדיה "הכל אודות סטיב" בכיכובה של סנדרה בולוק.
באוקטובר 2024 ריברה הביע תמיכה פומבית בקמלה האריס לנשיאות בבחירות 2024. ריברה ביקר בחריפות את דונלד טראמפ וכינה אותו "לוזר מריר" שאי אפשר לסמוך עליו לכבד את החוקה. הוא פרסם את התמיכה בהאריס ברשת X, בטענה כי טראמפ אינו ראוי לחזור לבית הלבן. הפוסט של ריברה זכה לתשומת לב רבה, עם מעל מיליון צפיות.[5]
חיים אישיים
הרלדו הוא בן לאם יהודייה ואב ממוצא היספני, ואף גילה בעבר רצון לעלות לישראל,[6] וכן הצהיר כי הוא ציוני.
קישורים חיצוניים
- הרלדו ריברה, באתר אנציקלופדיה בריטניקה (באנגלית)
הערות שוליים
- ^ Charges against Geraldo Rivera dropped
- ^ TV Host Geraldo Rivera Fights With Klansman, Both Arrested
- ^ When Geraldo comes to town: KKK fight put Janesville in national spotlight
- ^ תיק תקשורת - פרק 116 - 09.11.1993, החל מדקה 1:13
- ^ Dominic Patten, Geraldo Rivera Rebukes “Sore Loser” Donald Trump; Kamala Harris Endorsed By Ex-‘Apprentice’ Contestant & Vet Journalist, Deadline, 2024-10-14 (ב־)
- ^ MK Geraldo Rivera?, ידיעות אחרונות, 3 במאי 2006
- ויקינתונים - השוואת ערכים: חסר: P31
- ערכים עם תבנית בריטניקה
- בקרת זהויות עם 0 פריטים
- בוגרי בית הספר למשפטים של ברוקלין
- בוגרי אוניברסיטת אריזונה
- ניו יורק: אישים
- עיתונאים יהודים אמריקאים
- מנחי טלוויזיה אמריקאים
- סגל פוקס ניוז
- סגל NBC
- זוכי פרס אמי לחדשות ולתעודה: אישים
- מנחי טלוויזיה יהודים
- מתחרי רוקדים עם כוכבים (ארצות הברית)
- אמריקאים שנולדו ב-1943