הפסגה לביטחון גרעיני

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יש לעדכן ערך זה.
ייתכן שהמידע המצוי בדף זה אינו מעודכן, אתם מוזמנים לסייע ולעדכן את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעדכון הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יש לעדכן ערך זה.
ייתכן שהמידע המצוי בדף זה אינו מעודכן, אתם מוזמנים לסייע ולעדכן את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעדכון הערך, ניתן להסיר את התבנית.
לוגו הפסגה, 2012
לוגו הפסגה, 2012

הפסגה לביטחון גרעיניאנגלית: Nuclear Security Summit) היא פסגה בינלאומית בת יומיים אשר התקיימה ארבע פעמים - בשנים 2010, 2012, 2014 ו- 2016 - ואחה את מרבית מנהיגי מדינות העולם, לרבות מנהיגי מעצמות, בפורום שדן בנושאי מניעת הפצת נשק גרעיני וחיזוק הביטחון הגרעיני. הפסגה הראשונה שנערכה בארצות הברית, נערכה ימים אחדים לאחר חתימת הסכם סטארט החדש, שבמסגרתו הוסכם לקיים פורום בינלאומי לצורך דיון בנושאי אבטחת חומרים רדיואקטיביים ומניעת זליגתם לידי מחבלים וארגוני טרור.

תאריך מדינה עיר בחסות
12-13 באפריל 2010 ארצות הברית ארצות הבריתארצות הברית וושינגטון די. סי. ברק אובמה
26-27 במרץ 2012 קוריאה הדרומית קוריאה הדרומיתקוריאה הדרומית סיאול לי מיונג-באק
24-25 במרץ 2014 הולנד הולנדהולנד האג מארק רוט
31במרץ-1באפריל 2016 ארצות הברית ארצות הבריתארצות הברית וושינגטון די.סי ברק אובמה

בפגישה האחרונה, ב-2016, המדינות המשתתפות הסכימו להעביר את יישום הצעדים עליהם הוחלט לידי ארגונים בינלאומיים קיימים.[1]

הפסגה לביטחון גרעיני, 2010

משתתפות הפסגה לביטחון גרעיני, 2010
משתתפי הפסגה

הפסגה לביטחון גרעיני (2010 Nuclear Security Summit) נערכה בוושינגטון, ארצות הברית בין ה-12 ל-13 באפריל 2010. הפסגה התמקדה בדרכי הגנה ואבטחת חומרים גרעיניים (כאורניום ופלוטוניום), על מנת למנוע טרור גרעיני.

הפסגה הייתה לפגישה הגדולה ביותר שנטלו בה חלק ראשי מדינות, סך הכל משלחות מ-46 מדינות שונות הגיעו לפסגה, כאשר 38 מהן הובלו על ידי ראשי מדינות או ראשי ממשלה.

הפסגה לביטחון גרעיני, 2012

הפסגה לביטחון גרעיני בסיאול ב-2012אנגלית: 2012 Seoul Nuclear Security Summit) היא פסגה בינלאומית בת יומיים שנערכה בין ה-26 ל-27 במרץ 2012 בסיאול שבקוריאה הדרומית, הפסגה מארחת את מרבית מנהיגי מדינות העולם, לרבות מנהיגי מעצמות, בפורום שדן בנושאי מניעת הפצת נשק גרעיני וחיזוק הביטחון הגרעיני.

פסגת הביטחון הגרעיני הקודמת, שהייתה הראשונה מסוגה, התקיימה ב-2010, בארצות הברית, ואף היא אירחה מנהיגים מכל העולם. ב-2014 תתקיים הפסגה הבאה, והיא צפויה להיערך בהולנד.

סדרי עדיפויות

  1. העמקת שיתוף הפעולה וחיזוק השותפויות כדי לסייע למניעת נפילתם של חומרים גרעיניים לידיהם של ארגוני טרור ומחבלים.
  2. חיזוק מעמדה של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א), ומשאביה לצורך מילוי מחויבויותיה.
  3. נקיטה בפעולות ספציפיות כדי לאבטח חומרים גרעיניים ומניעת הברחות וסחר לא חוקי בחומרים רדיואקטיביים.

לוח זמנים וסדר יום

המדינה המארחת של הפסגה ממלאת תפקיד חשוב בקביעת סדר היום. סוגיית תוכנית הגרעין של קוריאה הצפונית צפויה להעלות על סדר היום של הפסגה[2].

כמו כן, תידון בפסגה נושא פיתוח הטכנולוגיה הגרעינית בברזיל ווייטנאם שמתכננות לבנות כורים גרעיניים משלהן[3], ועל רקע זאת הפסגה תידון במצב הסביבתי ביפן לאחר האסון הגרעיני בפוקושימה. נוסף לזה, אף שברזיל נמצאת במצב כלכלי טוב, ומעמדה הכלכלי הולך וגדל, יש לה היסטוריה של הפיכות, ונושא אבטחת דלק גרעיני מועשר וציוד טכנולוגי גרעיני, מהווה אתגר של ממש, עקב הידרדרות במצב השיטור ואכיפת החוק, בברזיל. כמו כן, תידון ההשפעה האפשרית של הפיכת איראן למעצמה גרעינית וההשלכות על המזרח התיכון במקרה שכזה.

הפסגה לביטחון גרעיני, 2014

הפסגה לביטחון גרעיני ב-2014, נערכה בהאג שבהולנד.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הפסגה לביטחון גרעיני בוויקישיתוף   המזהה לא מולא ולא נמצא בוויקינתונים, נא למלא את הפרמטר.

הערות שוליים