היכל ההרמוניה העליונה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
היכל ההרמוניה העליונה
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
(למפת בייג'ינג רגילה)
<div style="position:absolute; left:שגיאה בביטוי: אופרנד < בלתי צפוי%; top:2387.7309166957%;">
 

היכל ההרמוניה העליונהסינית: 太和殿; בפין-יין: Tài Hé Diàn) הוא האולם הגדול ביותר שבתוך "העיר האסורה", שבסין.

שם ההיכל

שמו של ההיכל בתחילה היה "Fengtian Dian‏" (奉天殿; "היכל הסגידה לשמיים"), ולאחר מכן הוחלף ל"Huangji Dian‏" (皇极殿; "היכל הציר הקיסרי"). שמו הנוכחי ניתן להיכל על ידי הקיסר שונג'ה, הקיסר השלישי בשושלת צ'ינג.

בניית ההיכל

האולם המקורי, שהוקם בשנת 1406 על ידי שושלת מינג, נהרס שבע פעמים על ידי שריפות במהלך שושלת צ'ינג, ונבנה בפעם האחרונה בשנים 16951697. לאחר שחזור במאה ה-16, הצטמצמו מידות האולם מסביבות 95 על 48 מטרים, למידותיו הנוכחיות, 64 על 37 מטרים.

מבנה ההיכל

ששת העמודים הקרובים לכס המלכות שבתוך ההיכל מצופים בזהב, והמוטיב השולט בארכיטקטורה של המבנה הוא דרקון סיני. על כס המלכות עצמו ישנם חמישה דרקונים המתפתלים על גב הכיסא ועל משענות הידיים שלו. על הקיר מאחוריו יש תשעה דרקונים, משום שהמספרים 5 ו-9 מרמזים על הודו של הקיסר.[1][2] הכס עצמו בנוי מעץ המכונה אלמוג אדום (אנ'), והוא שימש את קיסרי שושלת צ'ינג.

בתקרה מעל הכס נמצא מונומנט של קיסון (אנ') המעוטר בדרקון מפותל, אשר מפיו מוציא סט כדורי מתכת דמוי נברשת. הוא מכונה "Xuanyuan Mirror", על שם הקיסר הצהוב. הסינים האמינו כי כדורי המתכת יפלו על ראשו של המערער על הכס.[3]

מיקום

האולם ממוקם בציר הגישה המרכזי של העיר האסורה, מאחורי שער ההרמוניה העליונה. ההיכל, שנבנה מעל שלושה מפלסי בסיס מאבן שיש, ומוקף במבערי קטורת מברונזה, הוא אחד ממבני העץ הגדולים ביותר בסין.

ההיכל הוא אחד משלושת ההיכלות המרכזיים של העיר האסורה החיצונית, יחד עם היכל ההרמוניה המרכזית והיכל שימור ההרמוניה.

היסטוריה

קיסרי שושלת מינג ושושלת צ'ינג ערכו בהיכל את טקסי ההכתרה והחתונה שלהם. ההיכל שימש את קיסרי שושלת מינג גם כזירת משפט, וקיסרי שושלת צ'ינג ערכו בו טקסי הסמכה סמליים (אינווסטיטורה).[4]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא היכל ההרמוניה העליונה בוויקישיתוף   המזהה לא מולא ולא נמצא בוויקינתונים, נא למלא את הפרמטר.

הערות שוליים

  1. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  2. ^ p 67, בתהליכי בנייה "תבנית:Cite book"
  3. ^ p 253, Yu (1984)
  4. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"