הדוכס (סרט, 2020)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הדוכס
The Duke
קובץ:The Duke (2020 film).jpg
מדינה הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
חברת הפקה Ingenious Media
Neon Films
Pathé
Screen Yorkshire

הדוכסאנגלית: The Duke) הוא סרט דרמה קומית בריטי משנת 2020 בבימויו של רוג'ר מישל, מתוך תסריט של ריצ'רד בין וקלייב קולמן. בסרט מככבים ג'ים ברודבנט, הלן מירן, פין וייטהד, מת'יו גוד ואנדרו פרקר.

בכורת הסרט הייתה בפסטיבל הסרטים של ונציה ב-4 בספטמבר 2020, והוא צפוי לצאת בהפצה מורחבת במהלך 2022.

תקציר העלילה

בשנת 1961, בניוקאסל שבצפון אנגליה, קמפטון בנטון, הוא נהג מונית מובטל, בן 60, ולו שני בנים בוגרים ללא עבודה קבועה הפועלים לעיתים גם בשולי ההחוק. תאונת אופניים בה קיפחה בתו את חייה לפני 13 שנים, יצרה נתק בינו ובין אשתו המסרבת להתייחס לאסון. קומפטון הוא סוג של דון קישוט המאמין בסולידריות חברתית ונאבק בדרישה השלטונית שישלם אגרת טלוויזיה, בטענה שהמדינה צריכה לתמוך בפטור מאגרה לפנסיונרים כיוון שלטענתו הטלוויזיה היא אמצעי חברתי המונע מהם בדידות. הוא משכנע את אשתו, המתנגדת לכל פעולותיו, כי ייסע ליומיים ללונדון כדי לשכנע את חברי הפרלמנט בצדקת רעיונו, ולאחר מכן ימצא סוף סוף עבודה קבועה ויחזיק בה.

עם שובו מלונדון מתברר לצופים כי בנטון גנב את ציורו של גויה ובו דיוקן של הדוכס מוולינגטון, מהגלריה הלאומית בלונדון.[1] הציור זכה קודם לכן לפרסום באמצעי התקשורת הבריטיים כיוון שנרכש על ידי הממלכה עבור המוזיאון בסכום שיא של 140 אלף לירות שטרלינג. הוא שולח דרישות כופר בהן אומר שיחזיר את הציור בתנאי שהממשלה תשקיע יותר בטיפול בפנסיונרים. חוקרי המשטרה עומדים אובדי עצות מול הגניבה ובמקביל, בניוקאסל מסתבכת העלילה כשלעוד בני משפחה מתבררת תמונת המצב.

שחקנים ודמויות

הפקה

באוקטובר 2019 הוכרז כי סרט על גנבת "דיוקנו של הדוכס מוולינגטון" בשנת 1961 נמצא בפיתוח, כשג'ים ברודבנט מככב בתור הגנב קמפטון בנטון והלן מירן מגלמת את אשתו. רוג'ר מישל נשכר לביים.[2] פין וייטהד הצטרף חודש לאחר מכן.[3]

הצילומים החלו בינואר 2020, כאשר מת'יו גוד הצטרף לצוות השחקנים.[4]

הפצה

הסרט יצא לאקרנים בבריטניה ב-6 בנובמבר 2020.[5]

קישורים חיצוניים

  • "הדוכס", במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)

ביקורות

הערות שוליים

  1. ^ פרנסיסקו גויה, השודד והצדק החברתי, באתר הארץ, 29 באוגוסט 2011
  2. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  3. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  4. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  5. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"