עמר ברטוב

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף עומר ברטוב)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עמר ברטוב
ענף מדעי היסטוריה
מקום מגורים ישראל
תרומות עיקריות
חקר ההיסטוריה של השואה ושל הצבא הגרמני במלחמת העולם השנייה

עֹֹמר ברטוב (נולד ב-17 באפריל 1954 בעין החורש) הוא היסטוריון ישראלי-אמריקאי ופרופסור להיסטוריה וללימודים גרמניים וראש המחלקה להיסטוריה אירופית מודרנית באוניברסיטת בראון ברוד איילנד. עוסק ברבים ממחקריו בהיסטוריה של השואה ושל הצבא הגרמני במלחמת העולם השנייה.

ביוגרפיה

נולד בקיבוץ עין החורש ליהודית ילידת בוצ'אץ'[1] ולסופר חנוך ברטוב בשנת 1954. גדל בתל אביב ולמד בתיכון חדש. שירת בנח"ל. למד באוניברסיטת תל אביב, וסיים תואר ראשון בהצטיינות יתרה בשנת 1979. את הדוקטורט עשה בסנט אנתוני'ז קולג' באוניברסיטת אוקספורד, וסיים אותו בשנת 1983. אחר כך חזר לישראל ושימש כמרצה וכפרופסור חבר בחוג להיסטוריה כללית באוניברסיטת תל אביב עד לשנת 1992. בין השנים 1993 ל-2000 לימד באוניברסיטת ראטגרס בניו ג'רזי. משנת 2000 מלמד באוניברסיטת בראון.

בספרו משנת 2007, "Erased: Vanishing Traces of Jewish Galicia in Present-Day Ukraine", הוא בוחן את הזיכרון שנותר מהקהילות היהודיות של גליציה באוקראינה של ימינו.

בשנת 2002 זכה במלגת גוגנהיים.

ב-28 בנובמבר 2019 הוענק לברטוב הפרס הבינלאומי של יד ושם לספר מחקר על השואה על ספרו: Anatomy of a Genocide: The Life and Death of a Town Called Buczacz.

נשוי ברביעית לוואי-יי לי (Wai-yee Li), במקור מהונג קונג, פרופסור לספרות סינית באוניברסיטת הרוורד, ואב לשלושה ילדים.

דעותיו

באוגוסט 2023, ברטוב חתם על עצומה לפיה ישראל מקיימת "משטר של אפרטהייד". עצומה זו קראה לקבוצות יהודיות בארצות הברית להתבטא נגד "הכיבוש" וה"אפרטהייד".[2][3] במהלך מלחמת חרבות ברזל, כתב מאמר דעה לעיתון הניו יורק טיימס, שם טען כי "עדיין יש זמן לעצור את ישראל מלאפשר למעשיה להפוך לרצח עם. אנחנו לא יכולים לחכות עוד רגע אחד".[4]

ספריו

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עמר ברטוב בוויקישיתוף   המזהה לא מולא ולא נמצא בוויקינתונים, נא למלא את הפרמטר.

הערות שוליים