ז'ורז' לקואנט

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך זה נמצא בתהליך עבודה מתמשך.
הערך פתוח לעריכה.
אתם מוזמנים לבצע עריכה לשונית, ויקיזציה וסגנון לפסקאות שנכתבו, וכמו כן לעזור להרחיב ולהשלים את הערך.
ערך זה נמצא בתהליך עבודה מתמשך.
הערך פתוח לעריכה.
אתם מוזמנים לבצע עריכה לשונית, ויקיזציה וסגנון לפסקאות שנכתבו, וכמו כן לעזור להרחיב ולהשלים את הערך.

ז'ורז' לקואנטצרפתית: Georges Lecointe29 באפריל 186927 במאי 1929) היה קצין ימי ומדען בלגי. הוא היה רב-החובל של הספינה בלגיקה (ספינה, 1884) ומשנה למפקד המשלחת האנטארקטית הבלגית, הראשונה שחרפה באנטארקטיקה. לאחר שובו לבלגיה ייסד את ארגון הקטבים הבינלאומי והיה מעורב בייסוד מועצת המחקר הבינלאומית והאיגוד האסטרונומי הבין-לאומי.

ביוגרפיה

ילדות ונעורים

ז'ורז' לקואנט נולד באנטוורפן ב-29 באפריל 1869. אביו היה מורה בעל-שם למתמטיקה והוא עצמו התגלה כבר בגיל צעיר כתלמיד מחונן. הוא נכנס לאקדמיה הצבאית המלכותית של בלגיה בשנת 1886 ואחר למכון הקרטוגרפי הצבאי.

קריירה

בשנת 1891 התמנה לסגן משנה בגדוד התותחנים הראשון ולאחר תקופת מה בבית הספר של חיל הפרשים באיפר, עבר בהצלחה של מבחן הקצונה של האקול פוליטקניק לצי הצרפתי. ממשלת בלגיה העבירה אותו לצי הצרפתי, שם קודם ב-1897 לסגן באוניה צרפתית, או לקפטן-קומנדר בצבא הבלגי.[1] ההעברה הזאת, בת שלוש השנים, הייתה חריגה, תוצאה של ראיון רשמי עם לאופולד השני, מלך הבלגים: רק עוד קצין בלגי יחיד נענה בחיוב לבקשה כזאת, אך חברו, אמיל דאנקו, שאף הוא יצא עם המשלחת הבלגית לאנטארקטיקה, נענה בשלילה. .

בין 1894 ל-1897 הוכשר על כמה ספינות בים התיכון, באוקיינוס האטלנטי, קוצ'ינצ'ינה וטונקין. בשת 1897 סופח למצפה הצרפתי של לשכת קווי האורך ופירסם קורס בניווט אסטרונומי וחישוב מקום מדוייק. "La navigation astronomique et la navigation estimée" נועדו לסטודנטים של הצי בבית הספר הפוליטכני. על הישג זה קיבל את אות לגיון הכבוד בצרפת, שמלך בלגיה לאופולד השני הרשה לו להשתמש בו בבלגיה. בספרו השני, "יצירת הצי הבלגי הלאומי" ("'La création d'une marine nationale Belge"), ביקש להקים מחדש את הצי הבלגי, שפורק בשנת 1862.

המשלחת האנטארקטית הבלגית

ערך מורחב – המשלחת האנטארקטית הבלגית

יש לזכור, שחבורת "בלגיקה" הייתה קוסמופוליטית מאין כמותה, והיה זה עניינו של הקצין השני לשמור על אחדות בין כל העובדים ולהפיק מהם את מיטב העבודה האפשרית.

התנהגותו של לקואנט הייתה ראויה להתפעלות: נעים הליכות ותקיף, הבטיח לעצמו יחס של כבוד מכולם כאחד. כנווט ואסטרונום, לא היו לו מתחרים, וכשלקח על עצמו בהמשך את עבודת המגנטיות, הצטיין בפועלו גם במחלקה זו. לקואנט ייזכר תמיד כאחד מעמודי התווך של משלחת זו. רואלד אמונדסן, "הקוטב הדרומי"

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ז'ורז' לקואנט בוויקישיתוף   המזהה לא מולא ולא נמצא בוויקינתונים, נא למלא את הפרמטר.

הערות שוליים