ויקי:חדשות/ארכיון נובמבר 2016

דף זה הוא ארכיון של עדכונים שפורסמו בדף החדשות של ויקיפדיה. עדכונים חדשים מופיעים בדף החדשות הנוכחי. נא לא לערוך דף זה.


----

כתוביות תרגום לווידאו מוויקישיתוף

קובץ:Basics of photography – how you learn to shoot better photos.webm קובץ:Hatikvah instrumental.ogg היי. החל מהיום ניתן לצרף כתוביות לסרטונים בוויקישיתוף - מעברית לשפות זרות ומשפות זרות לעברית. מדובר בעבודה קלה מאוד, וזה יכול להועיל בשני הכיוונים. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 23:05, 23 באוקטובר 2016 (IDT)

IKhitron, איזה יופי. איך זה בדיוק עובד? אפשר דוגמה? תודה רבה.   דוג'רית - שיחה 07:23, 25 באוקטובר 2016 (IDT)
ובכן, דוג'רית, במיוחד בשבילך הלכתי לערך צילום, לקחתי את הסרט באנגלית שיש שם, ותרגמתי לעברית. העריכות הרלוונטיות הן c:special:diff/210835003, c:special:diff/210838224. תראי עד הסוף. אפשר לשנות את שפת הכתוביות על ידי לחיצה על כפתור cc בתחתית המסך. ראי גם את התבנית שהתווספה לדף הקובץ בוויקישיתוף. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 15:21, 25 באוקטובר 2016 (IDT)
רגע, אז "דריה ואבנר" זה רעיון שלך? Liad Malone - שיחה 15:40, 25 באוקטובר 2016 (IDT)
  כן. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 15:52, 25 באוקטובר 2016 (IDT)
Like  Ovedcשיחהאמצו ערך יתום! 16:18, 25 באוקטובר 2016 (IDT)
מחוה יפה.   Liad Malone - שיחה 17:02, 25 באוקטובר 2016 (IDT)
התברר לי עכשיו שזה עובד גם עם קבצי אודיו, אבל זה לא נראה לי חדש, אלא היה קיים גם קודם. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 16:28, 25 באוקטובר 2016 (IDT)
סך הכל ישנם כרגע 27 קבצים מתורגמים לעברית. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 16:31, 25 באוקטובר 2016 (IDT)
יש איפושהוא רשימה של קבצים שמופיעים בויקיפדיה העברית אך אינם מתורגמים? בברכה, זאב קטןשיחה • כ"ג בתשרי ה'תשע"ז • 17:11, 25 באוקטובר 2016 (IDT)
אני מניח שאפשר לסדר, ושיהיו אלפים יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 17:15, 25 באוקטובר 2016 (IDT)
ובכן, זאב קטן, יש כרגע במרחב הערכים ומרחב הפורטלים 2384 קבצי ויקישיתוף שיש סבירות גבוה שהם קבצי וידאו (לצערי יש כמה סיומות שמתאימות גם לאודיוא). יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 17:42, 25 באוקטובר 2016 (IDT)
2201. הורדתי את אלו שיש להם שמות בעברית. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 17:50, 25 באוקטובר 2016 (IDT)
IKhitron, איזה יופי. תודה רבה לך על ההסבר!   תודה רבה! דוג'רית - שיחה 18:08, 25 באוקטובר 2016 (IDT)
בשמחה. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 18:12, 25 באוקטובר 2016 (IDT)
אה, כן: לכל מי שתוהה למה יש קבצי כתוביות מלפני חודשים, למרות שזה חדש, ההסבר הוא שעד היום לא עשו בזה כזה שימוש גדול כי ניתן היה לראות את הכתוביות רק בדף הקובץ בוויקישיתוף, בהכללה זה לא עבד. אז לשים בערך היה אי אפשר. רק לתת לינק עם הרבה הסברים מה לעשות. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 18:18, 25 באוקטובר 2016 (IDT)

כימיה

היי. הוספתי בסרגל העריכה ליד כפתור נוסחאות המתמטיות ( ) כפתור חדש של נוסחאות כימיות  . הסבר ניתן למצוא בעזרה:נוסחאות כימיות. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 20:09, 31 באוקטובר 2016 (IST)

שיפורים ברשימת המעקב

מבוא

שלום לכם. ברצוני להציע לכם משהו שעבדתי עליו חודשיים, כל יום, לפעמים כמה שעות ביום: שיפור משמעותי לעבודתכם היומיומית עם רשימת המעקב. מדובר בכמה כפתורים חדשים שיופיעו ברשימה ליד העריכות ויקלו עליכם את החיים. התכונות שיתווספו הן:

  1. פתיחת כל העריכות של דף מסויים שטרם ראיתם בלי צורך לחפש מהי העריכה המוקדמת ביותר.
  2. סימון עריכה כנקראה בלי צורך בביקור בדף.
  3. ביטול סימון העריכה שכבר קראתם והפיכתה בחזרה ללא נקראה.
  4. הסתרה אוטומטית של כל העריכות שנקראו.
  5. הסתרה יזומה של עריכה מסויימת לטיפול בהמשך.

מטרת כל השיפורים - להגיע למצב בו אתם עוברים על רשימה ו"מרוקנים" אותה עד שבסוף הכמה דקות שהקדשתם תקבלו דף ריק. רשימת המעקב שלי כמה פעמים ביום נראית כמו התמונה התחתונה כאן. אני מפציר בכם להחליט האם זה טוב אחרי שניסיתם כמה ימים, כי מניסיון, מי שמנסה - לא עוזב. מדובר גם בקוד "לא כבד" - אפילו בטאבלט העתיק שלי זה עולה תוך שנייה. כמו כן, כפי שתראו בהמשך, ניתן לשנות מראה או לבטל כל כפתור או פעולה שלא אהבתם.

היסטוריה

הרעיון הראשון היה זעקת נפשו של Ldorfman - למה אין לנו אפשרות לפתוח עריכות מבלי שיעזבו את הרשימה, כדי שנחזור אליהן אחר כך. אז עניתי לו שככל שידוע לי זה בלתי אפשרי. גם משתמשים אחרים שאלו את השאלה הזאת מפעם לפעם. אבל הזמן רץ, ולמדתי יותר. המערכת התחילה כתוכנית שכתב חיים 7 (תודה!), אם כי עכשיו נותרו ממנה רק 3 תווים. תודה לקיפודנחש וערן על הסיוע המבורך, אם כי הפעם, בניגוד לגאדג'ט משימות, אני יכול להגיד שכתבתי לפחות 80-90% מכ-700 שורות קוד. תודה גדולה לנסייני המערכת בחודשיים האחרונות שבדקו אותה יומם וליל והעבירו לי המון הערות בונות בעקבותן הקוד הלך והשתפר: זאב קטן שנמצא כאן מהרגע הראשון ובא בעקבות ההודעה ששמתי בלוח ההודעות "דרוש מתנדב", גיא, שהיה כאן בחצי הראשון, וביקורת שהחליף אותו אז, ול-1Or שלא היה חלק רשמי מהקבוצה, אבל מצא באג מאלף בגאדגיט צפייה בשינויים מבלי לצאת מהדף.

התקנה

לחצו כדי להקטין חזרה קובץ:WLM-Fig3.jpg

עבודה עם המערכת (עריכה תחתונה נקראה כרגע, ניתן לראות הדגשה וכפתור ירוק, עריכה עליונה טרם נקראה, ניתן לראות מפתח צהוב וספר אדום)

כאמור, אני מזמין אתכם רק לנסות כמה ימים, אחר כך יש סיכוי גדול מאוד שלא תרצו לעזוב. אלו הפעולות:

  1. להדליק בהעדפות ← גאדג'טים בתחתית הדף את הגאדג'ט "מנהל רשימת המעקב".
  2. לבדוק בהעדפות ← רשימת המעקב בפרק אפשרויות מתקדמות שהאופציה הראשונה "הרחבת הרשימה" דלוקה. אם היא לא הייתה דלוקה, ולא ידעתם מה היא עושה - חבל, הפסדתם המון. אם ידעתם ולא הדלקתם כי "יש יותר מדי שורות ברשימה" - סורו לסעיף הבא.
  3. לבדוק בהעדפות ← שינויים אחרונים בפרק אפשרויות מתקדמות שהאופציה הראשונה "קיבוץ השינויים לפי ימים" דלוקה. זה יעבוד בכל מקרה, אבל אל תדליקו רק אם אתם מכירים את האופציה ולא אהבתם אותה. אחרת תדליקו ותנסו: פספסתם המון. ולמי שהפריע בסעיף הקודם שהרשימה גדולה מדי, זה הפתרון המושלם.
  4. תהנו.

עבודה עם המערכת

לחצו כדי להקטין חזרה קובץ:WLM-Fig1.jpg

רשימת המעקב בתום העבודה

בפתיחת רשימת המעקב כל העריכות שכבר קראתם יוסתרו. תראו רק את החדשות, ולידן 3 כפתורים:

  • 🔑 - פתיחת כל העריכות של הדף הזה שטרם קראתי.
    לא משנה איזו עריכה של הדף תראו - הכי ישנה, או אחרונה, או באמצע. אם תלחצו על הכפתור הצהוב לידה, כל העריכות של הדף הזה מאז הפעם האחרונה שהייתם בו יוצגו בטאב חדש של הדפדפן, בלי לדרוס את הרשימה. כל העריכות יודגשו, למקרה שתרצו לסמן את כולן או חלקן חזרה כלא נקראו.
  • 📖 - סימון עריכה כנקראה.
    עריכה זאת וכל הישנות יותר יסומנו כעריכות שנקראו. רק החדשות יותר יישארו. אם סומנו מספר עריכות, תקבלו הודעה על כמה סומנו, והן יודגשו למקרה שהתחרטתם ותרצו לבטל את הפעולה או את חלקה.
  • ✕ - הסתרת עריכה.

כפתור נוסף הוא

  • 📕 - סימון עריכה חזרה כלא נקראה.
    הכפתור הזה לא יופיע בהתחלה, כי הוא שייך רק לעריכות שמוסתרות. הוא מופיע ליד העריכות שנקראו - אלו שסימנתם הרגע או אלו שגיליתם בלחיצה על "הצגת עריכות שהוסתרו". הלחיצה מחזירה את העריכה הזאת וכל החדשות יותר לקבוצת העריכות שלא נקראו, לטיפול בהמשך.

כמו כן, תראו שני כפתורים במעלה הדף - "הצגת עריכות שהוסתרו" ו"הסתרת עריכות שנקראו". הם עושים בדיוק מה שכתוב בהם.

כל עריכה שקראתם תוסתר אוטומטית ברגע שתעברו לעריכה הבאה, כך שהרשימה כל הזמן קטנה. שימו לב: המערכת לא יודעת שפתחתם דף מסויים לפני שסיפרתם לה, אז "סתם" פתיחה לא תעזור. אם לחצתם על המפתח הצהוב או על הספר הפתוח האדום, המערכת תדע ותתנהג בהתאם. אם פתחתם עריכה כפי שעשיתם זאת קודם, בלחיצה על "הבדל" או משהו, ואתם רוצים לסמנה חזרה כלא נקראה, אין לכם כפתור ירוק, כי המערכת כאמור לא יודעת שפתחתם. בדרך הפשוטה ביותר היא לחיצה על הכפתור האדום כדי להודיע, אז יתגלה הכפתור הירוק.

יש עוד מלא דברים, שניתן לגלות בעזרה:WLM, אבל זה לא כל כך חשוב, העיקר - תנסו כמה ימים. בהצלחה! יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 13:47, 2 בנובמבר 2016 (IST)

כל הכבוד על הטרחה הרבה! נראה טוב. ‏Guycn2 · ☎‏‏ 13:59, 2 בנובמבר 2016 (IST)
  1. רוב העריכה שלי בוויקיפדיה מתבצעת מסמארטפון, ודי קשה לי לקלוע לכפתורים כאלה. חבל שאין אפשרות להשאיר את ההעדפה למקרים בהם אני מחובר ממחשב.
  2. הדף מוצף בקישורים של עורכים, אבל בדרך כלל לא מעניין אותי להיכנס לדף המשתמש של העורך, מעניין אותי מה הוא ערך. הייתי מציע לשנות את הלינקים משמות העורכים ללינקים לעריכותיהם.
  3. הסתכלתי בעריכות המוסתרות, הופיעה הודעה על דף במעקב שנמחק, סימנתי אותו ואז הופיעה הודעה על דף נוסף שכזה. יכול להיות מעייף אם נמחקו הרבה דפים במעקב.
  4. משהו נוסף שהיה יכול לעזור, אם היה אפשר לראות את ההשוואה בין גרסאות מרשימת המעקב עצמה, בלי לעבור לדף נפרד. כמו שאפשר להכניס {{השוואת טקסט}} באמצע דף שיחה, אפשר להכניס השוואת גרסאות קטנה באמצע רשימת שינויים.‏ Uziel302שיחה 16:26, 2 בנובמבר 2016 (IST)
ובכן:
  1. אם קשה לך לקלוע לכפתורים, אתה יכול להגדיל אותם בחשבון שלך בלבד בנייד בלבד. זה לא "חבל שאין", אלא "טוב שיש".
  2. לא הבנתי, איזה דף מוצף? לא שיניתי את הרשימה עצמה. תוכל להסביר?
  3. בהחלט. לכן, כמו שכבר אמרתי, אפשר לבטל כל דבר. שורה בקובץ האישי שלך - ולא תראה את ההודעות הללו יותר.
  4. ברור שיש כזה גאדג'ט, מזמן. ודאגתי במיוחד לכתוב קוד כדי שהם יעבדו במקביל, בלי להפריע אחד לשני.
בקיצור: כל מה שביקשת, קיים, Uziel302. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 16:31, 2 בנובמבר 2016 (IST)
ואם התכוונת לבטל לגמרי בנייד - מקווה שלא נגיע לכך כי יש דרכים טובות יותר, אבל אם כן, יש על מה לדבר. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 16:50, 2 בנובמבר 2016 (IST)
  1. אשמח אם תסביר לי איך אוכל להגדיל את הכפתורים. לאו דווקא בדף זה.
  2. עד עכשיו השתמשתי ברשימת מעקב בה ראיתי את השינוי האחרון בלבד בכל דף ברשימה. אני לא עוקב צמוד, רק בודק על מה יש דיונים ואם היו שינויים לא בדוקים בדפים שמעניינים אותי. עכשיו על כל דף פעיל יש עשרות שמות של עורכים שערכו אותו. בשבילי זה קצת הצפה ולא ממש נחוץ. אולי אם הייתי יכול לבחור מהרשימה של השמות עריכה של מי אני רוצה לראות, זה היה מועיל לי.
  3. לא יודע איזו שורה להוסיף לאיזה קובץ אישי. האם לדעתך ברירת המחדל הקיימת היא המצב העדיף? לא היה אפשר לקבץ את ההודעות על דפים שנמחקו במקום להציג אחת אחרי השנייה?
  4. לא מכיר מספיק גאדג'טים, אשמח לדעת איך מגיעים אליו.‏ Uziel302שיחה 20:35, 2 בנובמבר 2016 (IST)
ובכן, Uziel302:
1. תוסיף לדף מיוחד:הדף שלי/common.css את השורה הבאה ושחק עם המספר:

<syntaxhighlight lang="css"> .WLM-mobile .WLM-icon { font-size: 250%; } </syntaxhighlight>

2. הבנתי. בגלל זה הצעתי את פעולת הקיבוץ, סעיף 3 בהתקנה. זה יחזיר לך את אותו מספר השורות שהיה קודם.
3. נסה באותו קובץ כמו בסעיף הראשון

<syntaxhighlight lang="css">

  1. logmessage { display: none; }

</syntaxhighlight>

4. תכנס לדף הגאדג'טים, חפש "צפייה בהבדל שינויים ישירות מדף השינויים האחרונים ורשימת המעקב" יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 21:07, 2 בנובמבר 2016 (IST)
IKhitron, "קיבוץ השינויים לפי דפים" (לא ימים) מפריע לגאדג'ט "צפייה בהבדל שינויים ישירות מדף השינויים האחרונים ורשימת המעקב".‏ Uziel302שיחה 17:32, 4 בנובמבר 2016 (IST)
כן, אני יודע. מי שכתב את הגאדג'ט הזה בזמנו לא מימש תמיכה עבור חצי מהמשתמשים. אין לזה כל קשר אליי. לכן הגאדג'ט שלי עובד גם עם קיבוץ וגם בלי, ואמרתי שמי שלא אוהב קיבוץ - ץבטלו אותו, Uziel302. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 17:37, 4 בנובמבר 2016 (IST)

באנר מציק

זו לא דרך טובה לפרסם את החידוש-כל הצבעים והסימנים נראים כמו באג בתוכנה ומציקים בעין. אודה להורדת הבאנר. אבנר - שיחה 21:32, 2 בנובמבר 2016 (IST)

האמת שאני מסכים איתך. מה שבאמת ביקשתי הוא להרשות לי להפוך את הגאדג'ט לברירת מחדל למשך שבוע, אבנר, אבל לא קיבלתי, וזה מה שקיבלתי במקום. תרשה לי לבטל לך את הבאנר? יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 23:27, 2 בנובמבר 2016 (IST)
נראה באג‏ .Meni yuzevich בית חב"ד לכולם ב' בחשוון ה'תשע"ז 23:31, 2 בנובמבר 2016 (IST)
לא הבנתי אותך, Meni yuzevich. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 23:35, 2 בנובמבר 2016 (IST)
הוא חוזר על כך שזה נראה כמו באג (הצלמיות בגוף ההודעה משובצות במילים), לא כמו משהו מכוון. גם אני מסכים. R.G. - שיחה 23:53, 2 בנובמבר 2016 (IST)
הבנתי. אם זה מפריע לכם, אני מוריד את הסימונים מתוך הטקסט. רק חסר לי להבריח אנשים, זה ההפך ממה שהייתה המטרה. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 23:58, 2 בנובמבר 2016 (IST)
  בוצע. מצטער למי שזה הפריע לו. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 00:01, 3 בנובמבר 2016 (IST)
כן, זה מה שהתכוונתי. כעת זה יותר נחמד, אבל הסמלים ממש בצד ובקושי רואים אותם.. ‏ .Meni yuzevich בית חב"ד לכולם ב' בחשוון ה'תשע"ז 07:02, 3 בנובמבר 2016 (IST)
אצלי עדיין מופיע צבע ירוק מודגש... בכל מקרה כל הכבוד על היוזמה והעבודה, מבטיח לבדוק בקרוב. אבנר - שיחה 07:46, 3 בנובמבר 2016 (IST)
Meni yuzevich, לא רואים כי אמרת שזה נראה כמו באג. אני הרי לא יכול להשאיר את זה בולט ולהסתיר בו זמנית. חשבתי שכפתור הסגירה יספיק, אבל אם לא, גם הסתרתי את הסמלים. אבנר, זה עדיין שם, כי אסור לי להסתיר לך את זה אישית בלי שתרשה לי, לכן שאלתי אותך אתמול על זה וטרם ענית. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 13:24, 3 בנובמבר 2016 (IST)
זה לא קשור רק אליי-אני לא חושב שצריכות להיות הודעות מערכת צבעוניות אלא פורמט אחיד ונייטרלי. אבנר - שיחה 13:59, 3 בנובמבר 2016 (IST)
תודה רבה על הרעיון, אך גם אותי הבאנר מטריד מאד, האם לא כדאי להסיר אותו? וליידע את הקהילה בדרכים אחרות • חיים 7שיחה • ב' בחשוון ה'תשע"ז • 14:31, 3 בנובמבר 2016 (IST)
אם רק המערכת הייתה זוכרת שהמשתמש לחץ על "הסתרה", לא הייתה בעיה... האם זה אפשרי? ‏Guycn2 · ☎‏‏ 14:34, 3 בנובמבר 2016 (IST)
ובכן, איך להודיע על זה אחרת? שקלתי אפשרות לעשות זאת ב-sitenotice, שם ניתן להסתיר זאת אחרי צפייה אחת ולתמיד, אבל העדפתי את הדרך הזאת כי לא רציתי שזה יופיע בכל הדפים, אלא רק למי שנכנס לרשימת המעקב. חבל ש-sitenotice לא מופיעה כלל ברשימת המעקב, אחרת הייתי שם בפנים תנאי פשוט "הצג רק אם אתה בדף הנכון". אתם רוצים שאעביר את זה לשם בכל זאת? יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 16:03, 3 בנובמבר 2016 (IST)
אה, ואבנר, גם כל הודעות ה-sitenotice הן צבעוניות, לא? יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 16:04, 3 בנובמבר 2016 (IST)
לא הבנתי למה אי אפשר, כמו שאמרת, לכתוב את זה ב־sitenotice ולהשתמש בהוראת תנאי כדי שההודעה תוצג רק ברשימת המעקב. ‏Guycn2 · ☎‏‏ 19:51, 3 בנובמבר 2016 (IST)
ככל הידוע לי, sitenotice לא מוצגת בדפים מיוחדים. לא? יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 19:53, 3 בנובמבר 2016 (IST)
מדומני שבדף הכניסה לחשבון היא דווקא כן מוצגת. אין לי מושג לגבי רשימת המעקב... ‏Guycn2 · ☎‏‏ 22:17, 3 בנובמבר 2016 (IST)
לצערי, לא חושב שראיתי שם משהו כזה אי פעם. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 23:02, 3 בנובמבר 2016 (IST)

בקשות משנה

  1. האם אפשר לראות תקצירי עריכה במקום רק משתמשים? ברגע שזה יותר ממשתמש אחד לא רואים את תקצירי העריכה (בדפים גדולים או הכה את המומחה מעניינת אותי הפיסקה למשל).
  2. אחרי שקוראים ומסמנים דף שהופיע בכמה תאריכים (אם קיבצתי לפי תאריכים) השורה נצבעת בצהוב ומופיעה הערה אדומה זועקת ששתי שורות (או יותר) נצבעות. קצת מבהיל, אולי לשנות צבעים?

תודה אמא של גולן - שיחה 06:28, 3 בנובמבר 2016 (IST)

היי, דנה. ובכן, בעניין התקצירים - אכן אפשר. כנראה פספסת את כפתור החץ הקטן מימין שפותח את כל העריכות. תלחצי עליו. בעניין הזועק - זה אמור לזעוק, כדי שמישהו בטעות לא יפספס את העריכה שלא התכוון אליה. מה דעתך שאני אפריד את ההתנהגות: כשלוחצים על הכפתור האדום ההודעה תהיה אדומה, וכשלוחצים על הכפתור הצהוב, היא לא, זה יענה על צרכיך? או שאני צריך לחשוב על פתרון אחר? יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 13:30, 3 בנובמבר 2016 (IST)
ההודעה ברשימת המעקב עצמה בולטת ומציקה, ושלא כמו sitenotice סובלת מאמנזיה ולא זוכרת שביקשתי לא לראות אותה. IKhitron, יש מצב שתסיר אותה? תודה - קיפודנחש 17:05, 8 בנובמבר 2016 (IST)
ביקשתי מערן עד מחר בערב, קיפודנחש. אם אתה רוצה שאקדים ביום ואוריד אותה עכשיו, תגיד לי, אין בעיה. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 17:08, 8 בנובמבר 2016 (IST)
אבקש משהו קצת שונה: בפעם הבאה תשקול להשתמש במנגנון הסטנדרטי של sitenotice, ואם אתה מחליט שאתה חייב לעקוף אותו, אנא עשה זאת בצורה פחות בולטת ויותר קלה להסתרה. במקרה כמו זה, בו מדובר בכלי חדש שמיועד ספציפית לרשימת המעקב, המקום שנראה לי סביר זה במדיה ויקי:Recentchangestext, לא הודעה שתופסת מרחב מסך יקר (אפילו כשהיא מקופלת) בראשו של דף שימושי, ואם כבר, אז תשקיע עוד טיפלה מאמץ ותלמד את ההודעה לזכור שהיא מוסתרת. קיפודנחש 18:45, 8 בנובמבר 2016 (IST)
מקובל עליי. ברור ששקלתי להשתמש ב-sitenotice, אבל כפי שכבר יכולת לקרוא כאן לא רציתי שזה יפריע לאנשים בכל הדפים, לכן שמתי את זה רק כאן, עם כפתור הסתרה שמאפשר להעיף את זה מיידית. ושוב, כפי שכבר אמרתי, למיטב ידיעתי sitenotice לא עובד בדף המיוחד הזה. ההצעה שלך של recentchangestext לא מתאימה, כי כפי שאפשר לראות מהתמונה השניה, הרבה לא רואים את זה. בעניין ללמד - אני אפס לעומתך ב-js, ולא ידעתי בכלל שזה אפשרי. ברור שחשבתי על זה, אבל הגעתי למסכנה שהרי אני לא אכתוב לקוקיס של משתמש. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 18:52, 8 בנובמבר 2016 (IST)

עכשיו קל יותר לאתר אולטרה־קצרמרים

שלום לכולם. אתמול נוספה אפשרות חדשה ברשימת הערכים החדשים. עכשיו ניתן לסנן את הרשימה לפי גודל/אורך הערך ובכך לאתר בקלות אולטרה־קצרמרים חדשים.

כדי לעשות את זה, צריך:

  1. לבחור באפשרות "גודל מרבי" (כברירת מחדל, האפשרות המסומנת היא דווקא "גודל מינימלי" ולדעתי זה פחות שימושי).
  2. להזין את הגודל הרצוי בתיבה. בדרך כלל, גודלם של אולטרה־קצרמרים לא חורג מ־800–1,000 בייטים, אז אלו בערך המספרים שמומלץ להזין בתיבה כדי לאתר ערכים קצרים מאוד.
  3. ללחוץ על הכפתור "הצגה".

תהנו, ‏Guycn2 · ☎‏‏ 14:05, 3 בנובמבר 2016 (IST)

אבל גיא, זה תמיד היה בהעדפות, בלשונית מראה. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 16:06, 3 בנובמבר 2016 (IST)
אתה צודק. האמת שלא חשבתי על זה. בכל מקרה, תמיד טוב שיש אפשרות גם למי שלא מעוניין לצבוע את הקישורים. ‏Guycn2 · ☎‏‏ 19:46, 3 בנובמבר 2016 (IST)

הודעה חשובה לכל מי ששם קישורים חיצוניים בערכים

(שזה בערך כולם.) היי. כל מי שכותב קישורים חיצוניים - בפרק שלהם או בהערות שוליים, שימו לב: תוכנת מדיה ויקי מפסיקה את התמיכה במה שנקרא קישורים מגיים. אנו יכולים לכתוב עכשיו כטקסט פשוט ({{{1}}}) והתוצאה תהיה [[מיוחד:משאבי ספרות חיצוניים/8090273416|ISBN 8090273416]]. לא עוד. מעכשיו זה יגרום לשגיאה. במקום זאת יש לכתוב {{{1}}} והתוצאה תהיה ISBN 8090273416. זה קשור, חוץ מ-ISBN, גם ל-PMID ול-RFC. עברנו עכשיו עם Mikey641 על כל מה שהצטבר בוויקיפדיה עד עכשיו ותיקנו הכל. מעכשיו אנא קחו בחשבון לא ליצור חדשים. תודה. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 18:21, 4 בנובמבר 2016 (IST)

מה זה קישורים מגיים? חנה Hanayשיחהמיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 18:32, 4 בנובמבר 2016 (IST)
בדיוק מה שהראתי כאן - כתיבת ISBN משהו יוצרת קישור אוטומטית בלי ששמנו שום סוגריים מרובעים. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 18:33, 4 בנובמבר 2016 (IST)
לפי הניסוח השתמע שזאת דוגמה אחת מיני רבים, ולא שם לקישור ספציפי. חנה Hanayשיחהמיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 10:54, 5 בנובמבר 2016 (IST)
לא כל כך הבנתי למה את מתכוונת. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 13:48, 5 בנובמבר 2016 (IST)

ביכורי והילולי נובמבר

חורף נעים לכולם! אחרי הפוגה קצרה לכבוד הגשם חזרנו עם שני ויקיפדים נעימי הליכות ששמים דגש על המטרה המשותפת שעומדת בבסיס ויקיפדיה. בפינת הביכורים מתארח Shayshal2, מתכנת הפעיל בתחומי ההיסטוריה והגאולוגיה, הכותב על ההגעה לוויקיפדיה, ראשית דרכו והשקפתו על נושא המחלוקות בוויקיפדיה ובפינת ההילולים מתארחת אמא של גולן, הפעילה גם בוויקיפדיה וגם בפעילות התנדבותית בעמותת ויקימדיה ומספרת על פעילותה בוויקיפדיה ומודה למספר משתמשים על פעילותם. חודש טוב לכולם, אופק כחול - ביבר הזכוכית 23:03, 5 בנובמבר 2016 (IST)

תודה רבה. ביקורת - שיחה 23:45, 5 בנובמבר 2016 (IST)

חוגגים פירושונים: מ-25,000 ל-1,000 ערכים בשנתיים

היי. אני גאה להציג ציון דרך בפרויקט הורדת הקישורים לפירושונים מערכים. התחלנו בינואר 2015 עם 21,000 ערכים צהובים. בהמשך נוספו עוד 3,000 עם קישורים להפניות לפירושונים, ועוד כאלף שבאו בדרך הטבעית - נכתבו ערכים ונוספו להם קישורים לא מדוייקים. באותו זמן כל הקהילה, יום אחרי יום, מורידה את הכתמים הצהובים תוך כדי עריכות. בינואר השנה חנכנו את הדף הרשמי של הפרוייקט, ומאז ישנם כתריסר משתתפים שמקדישים חלק גדול מזמנם כאן במעבר ממוקד על הערכים הצהובים. במיוחד מצטיינים דוד55 (האלוף הבלתי מעורער עם 510 נקודות), אמא של גולן (340 נקודות), אמיר מלכי-אור (117 נקודות), Mbkv717 (100 נקודות), וגם זאב קטן, שרעטל, Eladti, YoavN123, AddMore der Zweite, חזרתי, שמזן וRavit. השבוע הגענו ל-1,000 ערכים, כשדוד נאבק נגד זרם הערכים הנכתבים ועבר את הגבול מטה 3 פעמים ברצף עד שהכריע אותו סופית! אני מודה מכל הלב לכולכם על ההשקעה הסיזיפית והתיקונים הרבים שעשיתם, כל הכבוד לכם! יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 14:20, 6 בנובמבר 2016 (IST)

יפה מאד. גם סקריפט הבדיקה עוזר. חנה Hanayשיחהמיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 14:23, 6 בנובמבר 2016 (IST)
👍 ‏DGtal‏ - שיחה 14:34, 6 בנובמבר 2016 (IST)
כל הכבוד לכל אלו שלוקחים חלק במיזם חשוב זה, ובמיוחד לIKhitron שמוביל אותו. שמזן#שיחהערכי בראבו • 14:44, 6 בנובמבר 2016 (IST)
מה זה "מוביל"? אנחנו עם בורה בורה נותנים שירות לוגיסטי, אתם הגיבורים. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 15:01, 6 בנובמבר 2016 (IST)
מצטרף לשבחים ומזכיר שלעתים קרובות הפתרון הנכון הוא מחיקת הקישור. YoavN123שיחה 15:09, 6 בנובמבר 2016 (IST)
עוקב באופן מתמיד ומשתאה מהיכולת של דוד55 ואמא של גולן (דנה) לא להרפות! אציין שדנה גם "מגדילה ראש" ומחפשת את המקור לטעויות, מה שלפעמים בהחלט לא קל לי וליגאל למצוא. ועל יגאל, לא נכביר מלים...   בורה בורה - שיחה 17:40, 6 בנובמבר 2016 (IST)
תרגיע, אני כאן סטטיסט. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 17:45, 6 בנובמבר 2016 (IST)
עם כל הכבוד, מסדר הניקיון הזה מתבסס על פטנט ותיק וידוע. עוד בשנת 2007 הרחוקה זכיתי להשתתף במיזם דפי פירושונים. אנו החלוצים פרצנו את הדרך עבור הבאים בתור. אפילו יש לנו אות מערכה. דולבשיחה 20:51, 6 בנובמבר 2016 (IST)
יפה! אז תבואו גם, אחרי 4 שנית הפסקה, נגמור את זה מהר יותר. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 23:17, 6 בנובמבר 2016 (IST)

חיפוש תמונות נורמלי

היי. מעכשיו יש לנו סוף סוף חיפוש תמונות (וקבצים אחרים) נורמלי. ניתן למצוא לא רק לפי השם, אלא גם לפי הגודל - מינימלי או מקסימלי, סוג הקובץ - תמונה, אודיו, וידאו, וגם גובה, רוחב, ורזולוציה. לדוגמה:

זה מיועד לכולם, אבל גם למתנדבי VRT שאולי ימצאו כאן תועלת. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 19:05, 16 בנובמבר 2016 (IST)

מעולם לא חיפשתי תמונות לפי גודל, ופרמטרים טכניים. כך שלי זה לא משנה. חנה Hanayשיחהמיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 21:27, 16 בנובמבר 2016 (IST)
אולי. ואולי לא חיפשת כי זה לא היה אפשרי   יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 21:29, 16 בנובמבר 2016 (IST)
לא, אם הייתי מרגישה צורך, הייתי מעלה זאת. אני מחפשת תמונות בוויקישיתוף לפי מילות חיפוש הקשורות בתוכן של התמונות. בוויקיפדיה העברית, אני מחפשת רק אם אני צריכה להוסיף אישור OTRS ואז התמונה נמצאת בדרך כלל בערך או בקטגוריה:תמונות החשודות בהפרת זכויות יוצרים. חנה Hanayשיחהמיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 11:19, 17 בנובמבר 2016 (IST)
לא הבנתי איך עובד החיפוש הזה. Geagea - שיחה 11:48, 17 בנובמבר 2016 (IST)
אתה מתכוון מבחינה טכנית, Geagea? עובר על רשימת התוצאות ומסנן לפי הדרישה, משאיר רק את המתאימים. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 12:49, 17 בנובמבר 2016 (IST)
לא. כתבתי את המלל שכתבת בחיפוש ולא עובד לי. אין משהו מסודר שנותן את האפשרויות? Geagea - שיחה 13:26, 17 בנובמבר 2016 (IST)
מוזר. יכול להיות שחיפשת בטעות במרחב הערכים? אם לא, אשמח אם תשים כאן קישור, כדי שאבדוק. מה זה נותן את האפשרויות? יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 14:29, 17 בנובמבר 2016 (IST)
החיפוש הראשון. בוויקישיתוף אגב זה עובד.Geagea - שיחה 12:29, 18 בנובמבר 2016 (IST)
בדיוק כמו שאמרתי, אתה במרחב הערכים. ראה שדפי תוכן דלוק. לחץ על מולטימדיה וזה יעבוד. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 17:58, 18 בנובמבר 2016 (IST)
אוקיי הבנתי. צריך להוסיף את האפשרויות ל-"מילות מפתח בחיפוש" . Geagea - שיחה 18:06, 18 בנובמבר 2016 (IST)
ברור, אני כבר כמה ימים מחכה שערן יתקל בפסקה הזאת. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 18:23, 18 בנובמבר 2016 (IST)

(ספאם): הודעה חשובה ב"ידיעות טכנולוגיה"

ויקיפדים יקרים, אנא שימו לב להודעה שהופיעה היום בידיעות הטכנולוגיה

  • קבוצה של האקרים פורצים לחשבונות של משתמשים בוויקימדיה. למספר משתמשים יש סיסמה זהה בחשבון ויקימדיה ובאתרים אחרים, וזה ככל הנראה מה שעוזר להאקרים לפרוץ. אנא השתמשו בסיסמה ייחודית שמשמשת אתכם רק בחשבון הוויקימדיה שלכם, ולא בשום מקום אחר. זה חשוב במיוחד עבור מפעילי מערכת, ביורוקרטים, מסתירים ובודקים. משתמשים עם ההרשאות האלה יכולים להפעיל אימות דו־שלבי.

קיפודנחש 18:06, 21 בנובמבר 2016 (IST)

סרגל הגרסאות (RevisionSlider) יהפוך לתכונת ברירת מחדל בויקיפדיה העברית

שלום, הקולגות שלנו מויקימדיה גרמניה ביקשו שאפרסם את ההודעה הבאה:
בהמשך לבקשות של הקהילה דוברת העברית יהפוך לתכונת ברירת מחדל בויקיפדיה העברית החל מהיום, ה-22 בנובמבר, ב-16:00-17:00 זמן ישראל (או 14:00-15:00 UTC). התכונה הייתה זמינה בגרסת בטא החל מ-22 ביולי בויקיפדיה העברית, הערבית והגרמנית ובכל יתר השפות החל ב-22 בנובמבר.
סרגל הגרסאות מוסיף ממשק מחוון (slider) לממשק השוואת הגרסאות, כך שניתן לנווט בקלות בין גרסאות שונות ולצפות בתקצירי עריכה ובשינויים ומטה-דאטה נוסף בדף השוואת הגרסאות. תכונה זו מצומצמת (collapsed) כברירת מחדל. אם ברצונכם להשתמש בה, עליכם ללחוץ על הבר הקטן עם הכיתוב ״נווט בהיסטוריה״ בראש דף השוואת הגרסאות. לחיצה זו תרחיב את ממשק המחוון, ותוכלו לנווט בין גרסאות ההיסטוריה השונות ולבחור כל גרסה באמצעות הזזת המצביעים הצבעוניים. במקום שתצטרכו לחזור בכל פעם לבחירת גרסאות כדי לבחור השוואה חדשה, ניתן לעשות זאת ישירות בממשק זה מעתה והלאה. הגרסה החדשה ביותר בצד שמאל, והישנה יותר בצד ימין. אם תרצו להשאיר את סרגל הגרסאות פתוח כברירת מחדל, ניתן לעשות זאת באמצעות לחיצה על הסיכה בצד שמאל. ניתן לבטל זאת באמצעות לחיצה נוספת.
סרגל הגרסאות ממלא בקשה מתוך ה-Wishlist הטכני של הקהילה דוברת הגרמנית ופותח ע״י מחלקת פיתוח התכנה בויקימדיה גרמניה. אנשים מקהילות נוספות תרמו קוד ושיפרו את התכונה הזו וכן סיפקו עצות מועילות לגבי שילוב התכונה בויקיפדיות בשפות שנכתבות מימין לשמאל, לצד דיווחי באגים ורעיונות נוספים. צוות הפיתוח בויקימדיה גרמניה מבקש להודות לכל המשתמשים הללו שבדקו ונתנו היזון חוזר! הצוות מקווה שהתכונה הזו תשרת אתכם בעריכה העתידית שלכם בויקיפדיה, וישמח לכל היזון נוסף. בברכה, לסטר - שיחה 16:10, 22 בנובמבר 2016 (IST)

מיוחד:הבדלים/19621485/19653128 ----Arseny1992 - שיחה 16:19, 22 בנובמבר 2016 (IST)
הדבר הזה פשוט מעולה! • צִבְיָהשיחה • כ"ג בחשוון ה'תשע"ז 14:50, 24 בנובמבר 2016 (IST)
לא כל כך הבנתי את הפלוס הגדול. אשמח להסברים. ביקורת - שיחה 18:21, 24 בנובמבר 2016 (IST)
במקום להיכנס ל"גרסאות קודמות", ולפתוח עריכה עריכה עד שאתה מוצא את מה שאתה מחפש, הכל נמצא באותו דף ומוצג בצורה קלה ומהירה. • צִבְיָהשיחה • כ"ג בחשוון ה'תשע"ז 18:27, 24 בנובמבר 2016 (IST)
אבל הוא לא נותן הבדלים, אז יותר פשוט לעבור ל"גרסאות קודמות" ולראות את הכל בסקירה אחת במקום לעבור שורה שורה כדי לראות את התקציר. ביקורת - שיחה 18:37, 24 בנובמבר 2016 (IST)
אם אתה מתכוון להבדלים של כמה גרסאות יחד, הרי שאתה פשוט צריך להזיז את החיצים כדי לכלול את כל הגרסאות שאתה מעוניין בהן. • צִבְיָהשיחה • כ"ג בחשוון ה'תשע"ז 18:45, 24 בנובמבר 2016 (IST)
וואו. לחיצים לא שמתי לב. זה באמת מעולה. ביקורת - שיחה 01:10, 25 בנובמבר 2016 (IST)
צִבְיָה, אני לא מוצאת את האפשרות הזאת, האם תוכלי לסייע? האם היא אמורה להימצא כשאני בלשונית גרסאות קודמות? חנה Hanayשיחהמיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 19:30, 29 בנובמבר 2016 (IST)
חנה, הסרגל מופיע בדפי השוואה בין גרסאות [1][2]. בברכה, אורשיחה • 19:32, 29 בנובמבר 2016 (IST)
תודה אור, עכשיו נזכרתי שהוספתי לי בזמנו את האפשרות הזאת וביטלתי אותה בהעדפות, כי היא העמיסה את הדף. חנה Hanayשיחהמיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 18:47, 30 בנובמבר 2016 (IST)

רשימת המשאלות 2016: תצביעו ותשפיעו

היי. התחילה ההצבעה לרשימת המשאלות לשיפור אתרי ויקי לשנת 2016. ישנן 266 הצעות, כשאלו שיקבלו הכי הרבה קולות יזכו לקידום. אנא הצביעו והשפיעו: m:2016 Community Wishlist Survey יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 14:26, 29 בנובמבר 2016 (IST)

תודה יגאל, יש שם הרבה הצעות מעניינות. האם אפשר להצביע לכל ההצעות או שיש הגבלה מסוימת על כמות ההצבעות של כל משתמש? ‏Guycn2 · ☎‏‏ 14:50, 29 בנובמבר 2016 (IST)
לא מצאתי שום הודעה על הגבלה. יגאל (בקשת עזרה, IKhitron ושיחה) 15:07, 29 בנובמבר 2016 (IST)
אוקיי. עד מתי ניתן להצביע? ‏Guycn2 · ☎‏‏ 19:20, 29 בנובמבר 2016 (IST)
עד ה12 בדצמבר. אורשיחה • 19:21, 29 בנובמבר 2016 (IST)
תודה. ‏Guycn2 · ☎‏‏ 19:23, 29 בנובמבר 2016 (IST)