הרפובליקה העממית של דרום יורקשייר

הרפובליקה העממית של דרום יורקשייר הוא כינוי שניתן לעיתים קרובות לאזור דרום יורקשייר, שהיה תחת שלטון של הצד השמאלי של המפה הפוליטית[1].

דרום יורקשייר במפת מחוזות הבחירה של הבחירות הכלליות בממלכה המאוחדת 2017, לראשונה כל מחוזות הבחירה באזור צבועים בצבע אדום המסמן את מפלגת הלייבור

היסטוריה

את הביטוי טבע מקס ויליאמס, סופר שכתב בעיתון המקומי "יורקשייר אוונט פוסט", אם כי הוא אומץ במהרה על ידי אנשי השמאל ותומכיהם ברחבי האזור[2],למעשה רק מחוז הבחירה "שפילד חלם" היה מחוז הבחירה היחיד באזור בו למפלגה השמרנית היה כוח פוליטי משמעותי, בכל שאר מחוזות הבחירה נבחרו אנשים מטעם מפלגת הלייבור או מהמפלגה הליברלית[3], גם כאשר מרגרט תאצ'ר נבחרה להיות ראש ממשלת בריטניה מטעם המפלגה השמרנית האזור היו מיוצג כמעט אך ורק על ידי גורמים סוציאליסטים.

הביטוי איבד את מרבית הרלוונטיות שלו לאחר מיתוג מחודש שעברה מפלגת הלייבור, המפלגה קיבלה את שמה החדש "הלייבור החדש", החל להציג עמדות מרכזיות ומתונות יותר ואף הורידה את כוחם של אנשי השמאל הרדיקלי במפלגה. חרך העובדה שמיתוג זה נעשה כבר ב-1997 מפלגת הלייבור החדש עד להבחירות הכלליות שנערכו ב-2015 מרבית תושבי דרום יורקשייר עדיין הצביעו ברובם למפלגת הלייבור[4][5].

שנתיים לאחר מכן נערכו בממלכה המאוחדת בחירות נוספות, בבחירות 2017 השיגה מפלגת הלייבור הלייבור ניצחה במחוז שפילד חלם לראשונה מאז הקמת המפלגה וזאת ללא ויתור כלשהו על מחוזות הבחירה בהם ניצחה בעבר באזור דרום יורקשייר, נציג המפלגה במחוז הבחירה היה ג'ארד אומארה (אנ') שגרף כ-2,215 מהקולות, אומארה הושבע לתפקידו ביוני 2017 אך חצי שנה לאחר מכן, באוקטובר של אותה שנה הושעה אומארה ממפלגתו לאחר שהאחרון כתב באינטרנט כינוי גנאי על נשים ועל הומוסקסואלים מספר שנים לפני בחירתו[6].

ראו גם

  • החוף השמאלי – מושג דומה, המתאר את הנטייה הפוליטית לכיוון שמאל של החוף המערבי בארצות הברית

הערות שוליים

  1. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite book"
  2. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite news"
  3. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite book"
  4. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite book"
  5. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite news"
  6. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite news"