גרשון היימן (נולד ב-3 במרץ 1949) הוא פסל וצייר ישראלי.

גרשון היימן
לאום ישראלישראל ישראל
תחום יצירה פיסול, ציור
אתר ההנצחה לחללי אסון המסוקים בשאר ישוב
אנדרטת חץ שחור

ביוגרפיה

היימן נולד וגדל ברמת גן. למרות שהתגורר בעיר, זלמן אביו, עסק בחקלאות וגידל כותנה וירקות. הוא למד בבית ספר יסודי "המתמיד" ברמת גן ואחר כך למד שרטוט בניין ועיצוב פנים בבית ספר "אורט" ברמת גן. בצבא שירת בנח"ל ובמילואים בצנחנים. לאחר השחרור מצה"ל החל לעבוד עם האמן יצחק שמואלי. פתח סטודיו ללימוד ציור והדפס משי בגבעתיים ביחד עם חברו דוד הדר.

בשנת 1971 הציג ברמת גן את תערוכת הציורים הראשונה שלו.

באירוע סביבתי שנערך בהר סדום בשנת 1984 יצר ביחד עם מיכה אולמן את "אשת לוט".

באירוע אמנותי שנערך במסוף ניצנה, בגבול עם מצרים בשנת 1985 הכין יצירה סביבתית "צמיחתה של ישראל", חפירות באדמה ושילוב אבן.

באירוע פיסול שנערך ב"דרך החשמל", בקרחת היער השרוף ביער בן שמן של קרן קיימת לישראל, הוא פיסל שתי יצירות הנקראות "חרקים בטבע".

היימן תכנן ויצר את "גן נעמי", לזכרה של נעמי טל–עדי אמא של פנינה רעייתו. גן פסלים, בבית ספר "מבואות", בבאר טוביה, אותו ניהלה נעמי, במשך כשני עשורים. הגן הוקם במימון המועצה האזורית באר-טוביה. רחבה, מוקפת ב-7 ספסלים מפוסלים. כל ספסל מייצג את אחד משירי-הסיפור של קדיה מולודובסקי - "פתחו את השער" אותו אהבה נעמי. כל ספסל עשוי מעץ "טייגר" המחובר לאבנים גדולות, ומשני צדדיו או מצד אחד, דמות חצובה באבן. הדמויות המפוסלות הן בהשראת האיורים של תרצה טנאי מהספר "פתחו את השער". בגן יש ציטוטים משירי קדיה מולודובסקי.

ב-2012 ארגן את הסימפוזיון פיסול באבן, "זמן באבן", שנערך בשוהם.[1]

היימן השתתף ב-26 תערוכות קבוצתיות וב-8 תערוכות יחיד של פיסול וציור. הוא יצר 25 אנדרטאות לזכר חללי מערכות ישראל ולזכר קורבנות השואה ומעל ל-50 פסלים סביבתיים שפיסל מוצבים ברחבי ישראל.

היימן עיצב גני זיכרון, תערוכות שונות בנושאי הקונגרס הציוני והלוחם היהודי במלחמת העולם השנייה, תערוכות בארכיונים ביישובים שונים, וכן עיצוב אמנותי של קירות. הוא ארגן סימפוזיונים לפיסול בערים שונות בישראל.

חיים אישיים

בשנת 1973 נישא לפנינה. דוד שלה הוא האלוף ישראל טל, אבי טנק ה"מרכבה". השניים מתגוררים במושב באר טוביה. לזוג נולדו שלוש בנות ו-13 נכדים.

פרסים

בשנת 2000 זכה היימן בפרס בסימפוזיון לפיסול בינלאומי באבן בצרפת.

פסלים במרחב הציבורי

אנדרטאות

גלריה

ראו גם

קישורים חיצוניים

  מדיה וקבצים בנושא גרשון היימן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^   גרשון היימן - סימפוזיון פיסול זמן באבן שוהם 2012, סרטון באתר יוטיוב (אורך: 8:25)
  2. ^ מספר יצירה: #1909 חדר הגבורה, באתר סקר אמנות הקיר בישראל
  3. ^ מספר יצירה: #1908 סמל המועצה האזורית באר טוביה, באתר סקר אמנות הקיר בישראל