גדליה סילברסטון

הרב גדליה סילברסטון (לפעמים מאוית סילווערסטאן, 1871 - א' באב תש"ד 22 ביולי 1944) היה רב בוושינגטון ומחבר פורה של עשרות ספרים.

גדליה סילברסטון
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה פוליןפולין יאשינובקה, פולין
פטירה יולי 1944
א' באב תש"ד

ביוגרפיה

נולד ב-1871 ביאשינובקה בפולין לר' ישעיה מאיר שהיה רב בסוקוט, ליטא. למד בישיבות רוזניי וטלז. משקיבל אביו משרת רב בליברפול עבר עם משפחתו לאנגליה.

לאחר נישואיו נסע לרוסיה ושם למד שלוש שנים, והוסמך לרבנות על יד הרב יצחק יעקב ריינס ואחרים.

בתרס"א (1901) קיבל משרת רב בבלפסט. באותו זמן החל את פעילותו הציונית, והיה ציר בקונגרס הציוני השישי. בתרס"ה (1905) הגיע לארצות הברית, והתגורר לזמן קצר בבולטימור. לאחר מכן עבר לוושינגטון ושימש שם כרב האורתודוקסי הראשון בעיר. השתתף במשלחות של רבנים אורתודוקסים בביקור אצל נשיא ארצות הברית[1][2] היה ממנהיגי המזרחי בעיר, ובאחד מספריו כתב הספד מלא הערצה על בנימין זאב הרצל[3]. הוא היה רב קהילת "אוהב שלום" בעיר, ושל קהילת "קשר ישראל" בשכונת ג'ורג'טאון.

חיבר שלושים וארבעה ספרים; רוב ספריו היו ספרי דרוש, כיוון שסבר שספרים אלה יקלעו לטעם בני קהילתו, שהיו רחוקים מעולם של לימוד תורה.

בשנים 1921 ו-1923 ביקר בארץ ישראל[4]. בשנת 1925 השתתף במשלחת של רבנים אורתודוקסיים שבקשה מחברי הקונגרס להתיר הגירה של נשים וילדים של רבנים לארצות הברית מחוץ למכסות ההגירה, והרצה על חשיבות התפקיד של אשת הרב[5].

בשנותיו האחרונות הגשים את חלומו ועלה לארץ ישראל. בתחילה התגורר בצפת ללא אשתו שחששה ונשארה בארצות הברית. בהמשך חזר לארצות הברית ועלה שוב לארץ ישראל. היה סגן נשיא הכולל אוהל תורה[6]. התגורר בירושלים, נקבר בהר הזיתים[7]. השאיר אחריו חמישה בנים וחמש בנות. אחד מבניו מילא את מקומו כרב בוושינגטון[8].

ספריו

קישורים חיצוניים

הערות שוליים