בובונגאן דואה בלאס

תבנית {{מבנה}} ריקה מתוכן. יש להזין פרמטרים בערך או בוויקינתונים.

בובונגאן דואה בלאסמלאית: Bubungan Dua Belas, בתרגום חופשי: הבית בעל שנים-עשר הגגות) הוא מבנה היסטורי בעיר בנדר סרי בגוואן, בירת ברוניי. המבנה שימש בעבר כבית המגורים של הנציגים והשגרירים הבריטים בפרוטקטורט של ברוניי. הוא אחד מן המבנים הוותיקים ביותר שעומדים עדיין על תילם בעיר.

היסטוריה

ברוניי הייתה פרוטקטורט בריטי מאז 1888. בשנת 1905 התיר סולטאן ברוניי, האשים ג'לילול עלאם אקאמדין (אנ') לבריטניה להציב בברוניי נציג (Resident) קבוע מטעמה. הנציג הראשון, מלקולם מקארתור (אנ'), החליט בהסכמת הסולטאן לבנות לו בית מגורים בבירת ברוניי, באתר שבו ניצב בעבר בית הקונסול הכללי הבריטי, על גדת נהר ברוניי וכקילומטר וחצי ממרכזה של עיר הבירה.

הקמת הבניין החלה בשנת 1906 והסתיימה בשנה שלאחר מכן. במהלך המאה ה-20 התגוררו בו 25 נציגים ושגרירים של בריטניה, וזאת עד שברוניי קיבלה את עצמאותה המלאה בשנת 1984. בימי הכיבוש היפני של ברוניי שימש המבנה כמפקדתו של מפקד חיל המצב היפני בברוניי.

ב-1984 הועבר המבנה לשימושו של משרד התרבות והספורט של ברוניי. בשנת 1998 הושלם פרויקט שיקום של הבית שהיה משותף לברוניי ולבריטניה, ונערך מתוך הכרה בחשיבותו ההיסטורית של המבנה. באפריל באותה שנה השתתפה המלכה אליזבת השנייה בפתיחתו מחדש כמוזיאון.

בשנת 2007 שופץ המבנה. ב-2015 הוא נסגר שוב לשיפוצים, שהיו אמורים להסתיים בשנת 2022.

ב-2007 הוציא דואר ברוניי בולי מזכרת לרגל מלאת 100 שנים לבנייתו של הבית.[1]

קישורים חיצוניים

  מדיה וקבצים בנושא בובונגאן דואה בלאס בוויקישיתוף   המזהה לא מולא ולא נמצא בוויקינתונים, נא למלא את הפרמטר.

הערות שוליים

  1. ^ עקב טעות מופיע על גבי אחד הבולים איור של מבנה שעמד באותו אתר לפני בניית הבית.