אצטדיון אנטוניו וספוצ'יו ליברטי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף אצטדיון המונומנטל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אצטדיון אנטוניו וספוצ'יו ליברטי
אצטדיון המונומנטל
כינוי אצטדיון המונומנטל
מיקום ארגנטינהארגנטינה בואנוס איירס, ארגנטינה
תקופת הפעילות 25 במאי 1938 – הווה (87 שנים)
שופץ 1978, 2005, 2020/21
בעלים ריבר פלייט
משטח דשא
אדריכל José Aslan, Héctor Ezcurra
קבוצות ריבר פלייט,
נבחרת ארגנטינה בכדורגל,
נבחרת ארגנטינה ברוגבי
מושבים 84,567
ממדי משטח אורך: 105 מ'
רוחב: 70 מ'

אצטדיון אנטוניו וספוצ'יו ליברטי המוכר יותר בכינוי המונומנטל הוא אצטדיון כדורגל בבואנוס איירס, בירת ארגנטינה. המונומנטל משמש כמגרשה הביתי של קבוצת הכדורגל הארגנטינאית ריבר פלייט וכמגרש הלאומי של נבחרת ארגנטינה בכדורגל, והוא האצטדיון הגדול ביותר באמריקה הדרומית.

היסטוריה

האצטדיון נבנה במהלך השנים 1936 עד 1938 ונחנך רשמית ב-25 במאי 1938 במשחק בין ריבר פלייט לפניארול מאורוגוואי בו ניצחה ריבר פלייט 1:3. במהלך השנים עבר האצטדיון שיפוצים והרחבות כשהבולטים ביניהם היו לקראת משחקי מונדיאל 1978 שנערכו בארגנטינה וכן בשנים האחרונות במסגרתו מימנה חברת "קוקה-קולה" את השיפוצים תמורת הענקת חסות.

בשנת 2020 עם השבתת הליגה בעקבות מגפת הקורונה בארגנטינה, הוחל בשיפוץ רב שלבי של האצטדיון. קרקע המשטח הונמכה, נשתל דשא חדש (95% טבעי ו-5% סינתטי) ובוצעו שינויים ביציעים, כך שהוגדלה כמות המושבים. מסלול האתלטיקה שהקיף את הדשא בוטל והיציעים התחתונים מגיעים כעת עד לגובה הקרקע. במהלך העבודות גדל מספר המקומות אל מעבר ל-86 אלף, אך עם סיום התקנת המושבים החדשים כמות המקומות צפויה להגיע ל-84,567.

מתקנים

האצטדיון מכיל 72,054 מקומות ישיבה ונחשב לגדול מבין אצטדיוני ארגנטינה. במהלך משחקי מונדיאל 1978 עמדה תכולת האצטדיון על 76,600 בזכות יציעי עמידה שבוטלו מאוחר יותר בשל תקנות בטיחות. קומפלקס האצטדיון מכיל בנוסף גם מגרשי טניס, כדורסל וענפי ספורט נוספים. בנוסף, הקומפלקס כולל גם מגורים לשחקני מחלקות הנוער של ריבר פלייט, תיאטרון, מוזיאון וחנויות.

שימושים נוספים

בנוסף לקיום משחקי כדורגל, האצטדיון משמש גם את נבחרת הרוגבי הארגנטינאית (המכונה "הפומות" - Los Pumas). האצטדיון גם מארח קונצרטי מוזיקה גדולים.

משחקי מונדיאל 1978

במהלך משחקי מונדיאל 1978 אירח האצטדיון 9 משחקים ביניהם משחק הפתיחה, המשחק על המקום השלישי ומשחק הגמר. המארחת ארגנטינה שיחקה 4 ממשחקיה במגרש בה זכתה בפעם הראשונה בתולדותיה בגביע העולמי בכדורגל.

גלריה

תמונה פנורמית של האצטדיון במהלך גמר הרקופה סודאמריקנה בו גברה ריבר פלייט על סנטה פה הקולומביאנית
תמונה פנורמית של האצטדיון במהלך גמר הרקופה סודאמריקנה בו גברה ריבר פלייט על סנטה פה הקולומביאנית

קישורים חיצוניים