כיף אגרוף

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
גרסה מ־06:25, 13 ביוני 2024 מאת imported>מקף (במחשבה ראשונה הרעיון, המחשבה והעריכה היו מעולים בעיני. במחשבה שנייה, צריך לערוך עריכות שנועדו להישאר ליותר מחודש, וכדאי לשקול את האפשרות שהצבת ההנפשה שנלקחה מרגעים מאוד אינטנסיביים וקשים כאלו בערך הזה היא לא רגישה ויש לה השפעות שליליות, וראו מתוך מה שפורסם את נהלי משרד הבריאות בנושא שיבת חטופים.)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כיף אגרוף

כיף אגרוףאנגלית: fist bump) היא מחווה גופנית הדומה במשמעותה ללחיצת יד או לכיף. כיף אגרוף יכול לשמש אנשים לברך זה את זה בעת פגישתם או פרידתם, לשמש כאות הסכמה בין שניים, למתן כבוד או למחוות חברות.

הגדרה

הדגמת מחוות כיף אגרוף

לפי מריאם-וובסטר, 'כיף אגרוף' הוא כשאדם מצמיד את אגרופו לזה של אדם אחר. המחווה מתבצעת כאשר שני משתתפים יוצרים כל אחד אגרוף סגור ביד אחת ולאחר מכן מצמידים קלות את החלק הקדמי של אגרופיהם זה לזה. שלא כמו לחיצת היד הרגילה, שבדרך כלל מבוצעת רק עם יד ימין של כל משתתף, כיף אגרוף ניתן לבצע גם כשהמשתתפים משתמשים בשתי הידיים.[1]

היסטוריה

ההיסטוריונים חלוקים בנוגע ליוצר המחווה. ישנם המייחסים זאת למתאגרפים, שנוגעים בכפפתו של היריב במקום לחיצת יד, ישנם המייחסים זאת לשחקן הבייסבול סטן מוסיאל, שהשתמש במחווה בשנות החמישים ובשנות השישים במקום לחיצת יד מפני שפחד ממחלות, יש המייחסים זאת לסדרת הטלוויזיה "Super Friends" (אנ')[2] או לכדורסלן פרד קרטר משנות השבעים,[3] וישנם הטוענים שהשימוש במחווה החל בארצות הברית במלחמת וייטנאם כדי להחליף את מחוות האגרוף המונף שנאסרה לשימוש על ידי הרשויות.[4] במשך השנים נכנסה המחווה לשימוש תדיר בקרב ספורטאים רבים.

בעת מגפת שפעת החזירים ב-2009, דיקן הפקולטה לרפואה באוניברסיטת קלגרי, טום פיסבי, טען כי החלפת לחיצת יד ב'כיף אגרוף' תסייע במניעת הפצת המחלה, מפני שהיא היגיינית יותר.[5][6] בעת מגפת הקורונה ב-2019 הפכה המחווה לנחלת הכלל בצורה נרחבת יותר.[7][8]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא כיף אגרוף בוויקישיתוף   המזהה לא מולא ולא נמצא בוויקינתונים, נא למלא את הפרמטר.

הערות שוליים

  1. ^ Definition of FIST BUMP, www.merriam-webster.com (ב־English)
  2. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite news"
  3. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite news"
  4. ^ September 22, 2014 | LaMont Hamilton | Comments, Five on the Black Hand Side: Origins and Evolutions of the Dap, Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage (ב־)
  5. ^ אנדריי לאו, Fist bump can pound out flu transmission, ‏21 באוקטובר 2009
  6. ^ Twitter, Instagram, Email, Facebook, Fist bumps, high-fives spread fewer germs than handshakes, study says, Los Angeles Times, ‏2014-07-28 (ב־)
  7. ^ Eileen Abbott, Handshakes are declining thanks to coronavirus. Here’s what’s replacing them., The Hill, ‏2020-03-12 (ב־)
  8. ^ Martin Zips, Begrüßung und Corona: Faust an der falschen Stelle, Süddeutsche.de (ב־Deutsch)