אמה לואיז ניבלטאנגלית: Emma Louise Niblett; נולדה ב-29 בספטמבר 1973[1]), הידועה יותר בשם הבמה סקאוט ניבלט (Scout Niblett), היא זמרת, כותבת שירים ומולטי-אינסטרומנטליסטית אנגלייה. אלבום האולפן הראשון שלה, Sweet Heart Fever, יצא בשנת 2001.

סקאוט ניבלט
Scout Niblett
שם לידה אמה לואיז ניבלט
סוגה אינדי רוק, רוק אלטרנטיבי, בלוז רוק
כלי נגינה שירה, גיטרה, תופים
ScoutNiblett.com

היא נוטה לבצע את יצירתה בעיבודים מינימליסטיים, ורבים משיריה כוללים רק שירה בליווי תופים או גיטרה. לצד הקריירה שלה ככותבת, מלחינה ומבצעת, ניבלט היא גם אסטרולוגית מקצועית, ולעיתים קרובות משלבת בשיריה התייחסויות לאסטרולוגיה.

ילדותה

ניבלט נולד בסטון שבסטפורדשייר, אנגליה, וגדל בעיירת השוק ההיסטורית הסמוכה, רוג'לי. בילדותה למדה לנגן בפסנתר ובכינור, ואף חיברה מוזיקה על הפסנתר. בנעוריה למדה לנגן בגיטרה. לאחר מכן למדה מוזיקה, אמנות ואמנות מיצג באוניברסיטת נוטינגהאם טרנט.

קריירה

שנות ה-2000

ניבלט החל להופיע במועדונים בנוטינגהאם בזמן לימודיה בקולג'. את שם הבמה שלה, סקאוט, בחרה בהשראתה של גיבורת "אל תיגע בזמיר" של הארפר לי משנת 1960.

היא הקליטה תקליטור דמו, "Alene Had It All", תחת השם Lion, בליווי המתופף כריסטיאן גודאר. בעקבות זאת פנה אליה הלייבל העצמאי Secretly Canadian, שההקלטה הגיעה לידיו הודות למוזיקאי ג'ייסון מולינה. בשנה שלאחר מכן הוציאה ניבלט סינגל משותף עם ג'ייסון מולינה (שהקליט תחת השם Songs: Ohia). אלבום הבכורה שלה, Sweet Heart Fever, יצא זמן לא רב לאחר מכן בלייבל Secretly Canadian, בהפקתו של אנדי מילר.

בשנת 2003 עברה ניבלט לארצות הברית. את המעבר הסבירה מאוחר יותר בכך ש"תרבות המוזיקה המחתרתית באמריקה גדולה מספיק בשביל שתוכלי להתפרנס ממנה גם בלי להיות סופר-מפורסמת. במיינסטרים באנגליה זה שונה, כי הכול מבוסס על למכור דברים... באמריקה את יכולה לא להיכנס לזה, ועדיין לשרוד".

מאז שנת 2005 היא מתגוררת בפורטלנד, אורגון.[2][3]

העשור השני של שנות ה-2000

בשנת 2010 הוציאה ניבלט הוציאה את אלבום האולפן החמישי שלה, The Calcination of Scout Niblett. זה היה האלבום הראשון שהוציאה בלייבל Drag City, והוא זכה לביקורות אוהדות ב-Pitchfork וב-Spin. שנתיים לאחר מכן, בשנת 2012, הוציאה ניבלט את הסינגל No More Nasty Scrubs, ובו גרסאות כיסוי של השיר "No Scrubs" של TLC ושל השיר "Nasty" של ג'נט ג'קסון.[4] את אלבום האולפן השישי שלה, It's Up to Emma, הקליטה ומיקססה בעצמה. הוא יצא ב-21 במאי 2013 גם הוא ב-Drag City, וזכה לביקורות חיוביות בפיצ'פורק, Allmusic ו-NME.[5][6]

מוזיקה והשפעות

 
ניבלט בהופעה חיה בפסטיבל פרימוורה סאונד, 2010

מבקרים רבים התייחסו לעיבודים המוזיקליים הלא-שגרתיים של ניבלט, בדגש על מיעוט הכלים ועל שינויי המקצב הדרמטיים.[7] הדבר בלט באופן מיוחד בעבודתה המוקדמת, במיוחד באלבום I Am and Kidnapped by Neptune, אשר רבים משיריו כללו רק שירה ותופים. "רציתי שלשיר ולתופף יהיה נגיש מבחינתי בדיוק כמו לשיר לנגן בגיטרה," הסבירה בראיון ב-2004.[8] טכניקת התיפוף שלה ניכרת לאוזן באופן מיוחד באלבומים שהקליטה עם סטיב אלביני (Kidnapped by Neptune, This Fool Can Die Now ו-The Calcination of Scout Niblett).

ההשפעות המוזיקליות עליה כוללות את הלהקות Mudhoney, Sonic Youth ו-Nirvana, את תקליטה הראשון של להקת Hole ואת דניאל ג'ונסטון על צד הליריקה. מבקרים רבים השוו את יצירתה לזו של קאט פאואר, קורטני לאב ופי ג'יי הארווי ("אנשים תמיד השוו אותי אליה", אמרה בשנת 2013 בראיון לאתר "The Monitors", "אבל אני די בטוחה שלא משווים אותה אלי").[9]

דיסקוגרפיה

אלבומים

קישורים חיצוניים

  מדיה וקבצים בנושא סקאוט ניבלט בוויקישיתוף   המזהה לא מולא ולא נמצא בוויקינתונים, נא למלא את הפרמטר.

הערות שוליים

  1. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  2. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  3. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  4. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  5. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  6. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  7. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  8. ^ בתהליכי בנייה "תבנית:Cite web"
  9. ^ ראיון באתר The Monitors, 13 ביולי 2013