שיחה אחרי ארוחת הערב
"שיחה אחרי ארוחת הערב" (בערבית: سردة بعد العشاء, באנגלית: Sarde After Dinner) הוא פודקאסט לבנוני בשפה הערבית המוגש על ידי מועין ג'אבר ומדיאה עזורי.
מועין ג'אבר (בערבית:معين جابر, באנגלית: Mouin Jaber),עיתונאי לבנוני, הוא בנו של עלי ג'אבר (בערבית:علي جابر, באנגלית: Ali Jaber), עיתונאי לבנוני וראש "מרכז השידורים של המזרח התיכון" (MBC), תאגיד סעודי המשדר שידורי לוויין חופשיים בשפה הערבית. מועין הוא מוסלמי שיעי אשר בילה חלק גדול מילדותו בדובאי ואף התחנך בבתי ספר בדובאי.
מדיאה עזורי (באנגלית: Médéa Azouri), היא עיתונאית ואשת רדיו צרפתית-לבנונית, מנהלת בערוץ הבידור "שהיד" (בערבית: شاهد), [1]ובעלת טור בעיתון הלבנוני L'Orient-Le Jour שרואה אור בשפה הצרפתית. [2] מדיאה היא נוצריה מרונית שנולדה בלבנון ועברה בגיל שבועיים לצרפת, שם חיה עד שנות ה-20 לחייה כאשר חזרה ללבנון .
בפרקים השונים, מדיאה ומועין מראינים דמויות מוכרות בתחום התרבות, פוליטיקאים ואנשי חברה ידועים מלבנון ומארצות ערביות אחרות. לפודקאסט תפוצה רחבה בעולם הערבי בכלל ובקרב הציבור הלבנוני בפרט, עם יותר ממאתיים אלף עוקבים בערוץ היוטיוב ומאות אלפי צפיות. הפודקאסט מייצג את קולם של הגולים הלבנונים, של המתנגדים להמשך הקרע העדתי בלבנון ושל הזרם הליברלי הלבנוני.
הקמה
הפודקאסט הוקם באפריל 2020, במידה רבה בעקבות "מחאות אוקטובר" בלבנון שפרצו כתוצאה מהמצב הכלכלי והפוליטי הקשה. [3] [4] הפודקאסט מוקלט בסלון ביתה של מדיאה בביירות, אך גם בדובאי, כאשר מתעורר הצורך לארח אדם שלא חי בלבנון או כאשר המראיינים לא נמצאים בלבנון .
נושאים
הפודקאסט עוסק במנעד רחב של נושאים, החל מפוליטיקה לבנונית וכלה בספרות ערבית קלאסית. בכל פרק מתארחת דמות חדשה, שעוסקת בנושא הפרק, או מעורבת בו בצורה כלשהי. בין השלושה מתנהל שיח חופשי, נטול עכבות, ובלתי מתנצל. באופן טבעי, בשל נסיבות הקמתו של הפודקאסט, חלק נכבד מהנושאים הם פוליטיים וכלכליים שנוגעים לחייהם של הלבנונים, בלבנון ומחוצה לה. העובדה כי מדאיה ומועין בילו את נעוריהם מחוץ ללבנון ניכרת בשיח הנרחב על הלבנונים הגולים.
מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל ב-7 באוקטובר 2023, הפודקאסט הרחיב את היקף השיח על הסוגיה הפלסטינית ועל השפעת המלחמה על החיים בדרום לבנון.
בפודקאסט מועברת ביקורת על ההנהגה הנוכחית של לבנון המועשמת בחוסר משילות ובשחיתות, ועל החזבאללה, בשל הקיצוניות הדתית של הארגון, הפשעים שהוא ביצע וההשפעה ההרסנית שלו על המדינה.[5]
הערות שוליים
